TAKTILNE SLIKOVNICE

Vrijedni učenici Osnovne škole Omišalj i Područne škole Dobrinj, koji su ujedno i volonteri skupine „Školski anđeli“ , tijekom protekle i početkom nove školske godine, izradili su taktilne slikovnice za učenike s raznim poteškoćama. Kreirali su i brojalicu koju će također koristiti Posebni razredni odjel Centra za odgoj i obrazovanje koji djeluje u našoj školi.

U ovome je projektu „Veselih ručica“ sudjelovalo više od dvadesetak učenika u razdoblju od ožujka do listopada 2020. Uz određene prepreke izazvane pandemijom i ljetnim odmorom, učenici su uspjeli izraditi pet slikovnica te desetak napršnjaka. Učenici su na taj način vježbali razne tehnike šivanja i slaganja taktilnih materijala te razvijali finu motoriku. Slikovnice, koje s jedne strane stvaraju i razvijaju sposobnost preciznih pokreta rukom, a s druge strane pružaju mnogo taktilnih poticaja svojim korisnicima, vrlo su važne za razvoj i daljnje funkcioniranje svih sudionika u ovom procesu. 

Proces njihove izrade možete pogledati na fotografijama u  nastavku, a također i prelistati marljivo izrađene taktilne slikovnice priložene u e-obliku.

Tekst napisala i projekt vodila:

Anika Žegarac

Linkovi:
Brojalica:
 https://read.bookcreator.com/9PX2KGn5azRoEAhqsoPXyXmhbyq1/t7RJthW5TDqyaK9W-ZwQ1g

Na farmi:
https://read.bookcreator.com/9PX2KGn5azRoEAhqsoPXyXmhbyq1/YY-YOHj8ROqSR9XG_m6xfA

Zabava u svemiru:
https://read.bookcreator.com/9PX2KGn5azRoEAhqsoPXyXmhbyq1/oxzZ08n6RoiGJY2H40Nxpw

U moru:
https://read.bookcreator.com/9PX2KGn5azRoEAhqsoPXyXmhbyq1/KlLiEchESoyTsyqyRuCfsw

U gradu:
https://read.bookcreator.com/9PX2KGn5azRoEAhqsoPXyXmhbyq1/o9YNlyb6T_ODr-PK4xk-lQ

OFF

Categories: Obavijesti

Ibojka Muždeka Mesaroš