Dan ružičastih majica

Područna škola Dobrinj i PO Dobrinj Centra za odgoj i obrazovanje Rijeka obilježili su zajedno Dan ružičastih majica nizom aktivnosti.

2.razred
3.razred
4.razred
5.razred
6.razred
7.razred
8.razred

Mesopust u našoj školi

Ove godine, zbog pandemije, učenici se nisu družili na tradicionalnoj maškaranoj zabavi u Domu u Dobrinju.

No, učenici naše škole danas su se ipak maskirali i u svojim razrednim odjelima obilježili dan posvećen veselju, zabavi i ludorijama.

1. razred
3. razred

4. razred
8. razred

Dan sigurnijeg interneta – 9. veljače

Radionicama u sklopu našeg eTwinning projekta Uz čitanje riječi rastu na satu Hrvatskog jezika, obilježili smo Dan sigurnijeg interneta.

Petaši su se bavili pozitivnim i negativnim stranama interneta, pisali su savjete i preporuke za korištenje. Pogledali smo kratak film Moj prijatelj Frank i razgovarali o njemu. Naglasili smo koliko je važno paziti s kim komuniciraš i s kime igraš online igrice.

Ukazali smo na važnost zaštite podataka i o sigurnim lozinkama.  

Šestaši su se bavili komunikacijom na društvenim mrežama: naziv radionice bio je #lijepariječ, a kao motivacija poslužio je video istog naziva sa stranica csi.hr.

Razgovarali smo o iskustvima i obogatili naš pano lijepim riječima.

Lijepa riječ uljepša i najtužniji dan!

Obavijest o nastavi za učenike od 5. do 8. razreda

Dragi učenici i roditelji!

Župan Zlatko Komadina donio je Odluku o organizaciji nastave na području PGŽ temeljem zaključka Stožera civilne zaštite PGŽ donesenog na prijedlog ravnatelja osnovnih škola kojima je PGŽ osnivač te ravnatelja srednjih škola uz  mišljenje Epidemiološkog odjela Nastavnog zavoda za javno zdravstvo PGŽ.
Prema Odluci, od 1. veljače 2021. do 12. veljače 2021. godine u osnovnim  školama kojima je Primorsko-goranska županija osnivač nastava će se održavati  prema modelu A (nastava u školi).

ODLUKA

ZAGRLITE NEKOG – DANAS JE MEĐUNARODNI DAN ZAGRLJAJA

Od 1982. godine, 21. siječnja obilježava se kao Međunarodni dan zagrljaja.

Akciju grljenja, na koju su pozvani svi da nekome poklone zagrljaj, započeo je Juan Mann, Britanac koji je nakon djedove smrti otputovao Australiju. Vidjevši da je jedini putnik na aerodrom u Sidneyu, koji nije imao koga zagrliti, svoje je zagrljaje počeo dijeli besplatno i tako usrećivao druge ljude.

Njegovu ideju prihvatili su mnogi diljem svijeta pa se tako ona održava i u Hrvatskoj.

Čak i psiholozi kažu:

• 4 su zagrljaja potrebna za preživljavanje

• 8 za održavanje

• 12 za napredovanje.

Zbog situacije u kojoj se trenutno nalazimo zagrljaji su nam potrebni više nego ikad, a u nemogućnosti međusobnog grljenja, učenici 6. razreda pronašli su neke zanimljive i lijepe izreke o zagrljaju.

Do susreta u živo, šaljemo vam tisuće virtualnih, a vi iskoristite priliku i dobro izgrlite vaše najdraže!!!!

                                                                          Nikolina Ćuk, razrednica 6.r.

 Legenda kaže da svaki put nekoga iskreno zagrlimo, dobijemo još jedan dan života (Matea, Leonardo )

Zagrljaj? Besplatan je, a vrijedi čitavo bogatstvo. 💞💞(Paula )

Zagrljaj je prekrasan dar.Jedna veličina odgovara svima!! (Tarik)

Zagrljaj=smanjuje depresiju, smanjuje tlak, sprječava stres (Ana )

Zagrljaj je prekrasan dar!💕(Inja)

Zagrljaj ti uljepša dan. (Lucia )

Ako ste ljuti na neku osobu, samo ju zagrlite. Teško je biti ljut ako netko s njim dijeli ljubav (Luka )

Zagrljaj= Odgovorno tvrdim da nema toga mjesta na svijetu na kom se osjećaš lijepo kao u zagrljaju onoga koga voliš♥️♥️.(Ena )

Jedan zagrljaj na dan da ti uljepša dan. (Damijan )

Nisu svi čvrsti zagrljaji isti. Neki te drže da ne potoneš, a drugi da ne poletiš. (Sara)

Ne trebaš kupiti lijekove za depresiju samo uzmi jedan zagrljaj (Matija )

Obavijest

Sukladno novom kalendaru rada za školsku 2020./2021. godinu drugo obrazovno razdoblje započinje 18. siječnja 2021. godine.

Učenici razredne nastave (učenici od 1. do 4. razreda) od 18. siječnja 2021. godine pratit će nastavu prema Modelu A (nastava u školi).

Učenici predmetne nastave (učenici od 5. do 8. razreda) u razdoblju do 18. siječnja do 29. siječnja 2021. godine pratit će nastavu prema Modelu C (nastava na daljinu).

Svima želimo uspješan početak drugog polugodišta.

Predbilježbe za upis u prvi razred

Poštovani roditelji budućih prvašića,

prijave djece za upis u prvi razred osnovne škole, za djecu koja prema prijavljenom mjestu prebivališta odnosno boravišta pripadaju upisnom području Matične škole Omišalj i Područne škole Dobrinj, provodit će se od 25. do 29. siječnja 2021. godine, putem elektronske pošte odnosno telefona/mobitela.

Molimo Vas da prijave izvršite:

·         putem elektronske pošte na e-mail adresu: ana.rudic-miljanovic@skole.hr ,

·         ili putem telefona na broj: 051/424-837 od 25. do 29 siječnja 2021. od 11 do 13 h

Sadržaj prijave kao i ostale informacije o upisima možete pronaći u priloženim dokumentima.

PRILOŽENI DOKUMENTI I OBRASCI:

Zahtjev za prijevremeni upis u prvi razred

Zahtjev za privremeno oslobođenje od upisa u prvi razred

Javni poziv za upis u prvi razred osnovne škole za školsku godinu 2021./2022.

Informativni obrazac o upisu u prvi razred osnovne škole za školsku 2021./2022. godinu

Plan upisa u prvi razred osnovne škole za školsku 2021./2022. godinu

Vrijeme ljubavi i mira….

Prosinac je mjesec dobrih želja, darivanja, mira, ljubavi i topline. Iako smo zbog epidemioloških mjera dobar dio prosinca radili od kuće, učenici 6. razreda uspjeli su barem na trenutak osjetiti čaroliju prosinca u školi.

Početkom mjeseca ih je posjetio sv. Nikola i ostavio im poklone. Nespretno i sa smješkom na licu kidali su se papiri i odvezivale mašnice. Topli čaj ili kakao iz dobivene šalice grijat će ih u zimske dane, a sjećanje na Nikolu grijat će srca.

Kako ne bi sve ostalo samo na primanju poklona, naši šestaši uključili su se u akciju pisanja božićnih čestitki nepoznatim bakama i djedovima koji su korisnici domova širom Hrvatske. Da ste samo vidjeli kako su predano crtali i pisali svoje želje. Čestitke smo slikali i poslali organizatoru koji se povratno javio mailom u kojem nije krio svoje oduševljenje radovima. O načinu i mjestu dostavljanja naših čestitki bit ćemo naknadno obaviješteni.

Da smo se barem još malo zadržali u školi… sigurna sam da bi bilo još vrijednih akcija u kojima pokazujemo svoju nesebičnost, veliko srce i ljudskost. Ostaje nada da će sljedeća 2021. godina biti puno bolja i dopustiti nam da raširenih krila ostvarimo sve naše zamisli.

Želimo vam svima sretan i blagoslovljen Božić i još sretniju novu godinu!

Čitam – dam – sretan sam!

U sklopu aktivnosti našeg ovogodišnjeg eTwinning projekta Uz čitanje riječi rastu, naši su projektni partneri došli na ideju razveseliti humanitarnom akcijom knjižnice u malim školama koje imaju i malo učenika i malo knjiga u knjižnici, a sve s ciljem poticanja čitanja, pogotovo u manjim sredinama. Rado smo se odazvali jer volimo pomagati.

Našoj maloj akciji za PŠ Donja Petrička u Bjelovarsko- bilogorskoj županiji vrlo rado su se priključili naši petaši i šestaši pa smo prikupili čak 19 naslova, što knjiga, što slikovnica, koje smo, uz mnoštvo lijepih porukica i čestitki, poslali na naš cilj. Iako smo svi kod kuće i održavamo nastavu na daljinu, učiteljica njihove škole poslala nam je fotografije i video zahvale i tako nam dodatno napunila srca pred ove blagdane.

Najvažnije od svega je što smo darivali knjige od srca i tako razveselili nove i buduće čitače.

Želimo vam svima vesele i blagoslovljene blagdane i nadamo se da ćete ih provesti i s knjigom u ruci jer knjiga je potpuno novi svijet!

ONLINE NASTAVA

Poštovani roditelji,

i ovim putem Vas obavještavamo da će se od ponedjeljka 14. 12. 2020. godine, za učenike od petog do osmog razreda, nastava odvijati online i to prema rasporedu sati koji vrijedi i tijekom nastave u školi.

Nadamo se da ćemo se što prije vratiti u školske klupe.

Lijep pozdrav svima