Projekt  „Darujem ti pjesmu“

Škola Omišalj ove se školske  godine 2022./23.  uključila  u veliki projekt pod nazivom „Darujem ti pjesmu“. Riječ je o projektu na državnoj razini koji je pokrenuo profesor Damir Šestek iz OŠ Budaševo  – Topolovac  –  Gušće. 

Ideja projekta je da se na tekst i glazbu jedne pjesme predstavi desetak škola iz različitih dijelova Hrvatske. Te, izabrane  škole, predstavljaju svoje kulturne, povijesne i prirodne znamenitosti pjevajući pjesmu za koju je tekst i glazbu napisao profesor Šestek. 

Svaka škola je dobila tekst i melodiju pjesme i dobila zadatak snimiti glazbu i spot za pjesmu. Ponosni smo da je naša škola ušla u „15 najboljih“ u konkurenciji od sedamdesetak škola iz cijele RH. U projektu, osim naše škole, sudjeluju i škole iz  Splita, Osijeka, Čaglina, Dubrovnika, Petrinje, Čepina, Kumrovca, Tenje, Donjeg Miholjca, Rijeke, Vele Luke, Vidovca, Krapine i Poljane Antunovačke. Nakon što svaka škola snimi svoj  spot, profesor Šestek će sve spotove objediniti u jedinstveni spot i predstaviti naše uratke na Državnoj smotri iz građanskog odgoja.

Spot koji će napraviti prof. Šestek dobit ćemo u svibnju i predstaviti na proslavi Dana škole u Omišlju. 

Uživali smo u projektu i uz rad na spotu istražili puno znamenitosti našega zavičaja.

Poseban trud projektu dali su profesori naše škole, ali i profesori volonteri, bivši djelatnici. Tako je uz moderatoricu spota, vjeroučiteljicu prof. Katarinu Čakarun, koja je pjesmu vježbala s vjeroučenicima 4.a i 4.b razreda, posebno zaslužan i prof. glazbene kulture Davor Burlović, koji je uvježbao pjesmu sa  članicama zbora iz 5.b razreda te koji je svirao kad se spot snimao. Posebne zasluge pripadaju i prof. informatike Samanti Malešić koja je uz veliki trud spojila pjevanje djece i filmiće koje  je snimila prof. Kornelija Čakarun – volonter.

Čestitamo djeci, profesorima i svim djelatnicima škole Omišalj, koji su lijepo i dostojno predstavili svoj kraj, svoju Općinu Omišalj. 

 

OFF

Categories: Nekategorizirano

Samanta Malešić