Posjet Durici

Gotovo dva puna autobusa učenika od 1. do 5. razreda uputila su se 4. travnja u rane jutarnje sate u Zagreb. Cilj je bio Kazalište Žar-ptica i njihova nova predstava „Durica“. Omiljena prgava junakinja brojnih učenika svojim je dogodovštinama, durenjem i tvrdoglavošću, ali nakraju i dokazivanjem pravog prijateljstva oduševila učenike, a ostali su zadivljeni i scenografijom koja je postavljena kao strip iz kojega su glavni junaci iskakali i ponovno u njega upadali. Knjiga stripova „Durica – Male ljubavi“ Ivice Bednjanca dio je obavezne školske lektire, a ljubitelji stripa dogodovštine Durice mjesečno prate u časopisu „Smib“ nakladnika Školske knjige, u kojem je prisutna već 30 godina.

Po završetku predstave učenici su posjetili Hrvatski školski muzej, gdje su razgledali zbirke učila, nastavnih pomagala i školske opreme, radove učenika i nastavnika, arhivsku zbirku, zbirku fotografija te dokumentacije o školstvu. Nakon šetnje gradom uputili su se u Zoološki vrt Maksimir gdje su iz neposredne blizine vidjeli mnoge domaće i divlje životinje.

Puni dojmova, po povratku u školu, drugoga su dana učenici 3. A i B razreda osmislili svoj vlastiti strip, odnosno nove dogodovštine Durice, Bibija, Lele, Marine i Lastana koje ćemo  ubuduće čitati u školskoj knjižnici.

OFF

Categories: Izleti

Ema Jedrlinić