Osmaši volontirali s beskućnicima

„Najveći dar što ga nekome možeš dati je svoje vrijeme jer mu time daješ dio sebe koji ti se više nikada neće vratiti.“ A najljepši su dar štićenicima riječkoga Prihvatilišta za beskućnike „Ruže svetoga Franje“ dali učenici osmoga razreda OŠ Omišalj.

Zajedno sa svojom razrednicom, prof. Oliverom Veršić, 5. su se travnja susreli s korisnicima i uputili na riječki Korzo gdje su sudjelovali u prezentaciji novoga broja „Uličnih svjetiljki“, mjesečnika o beskućništvu. Potom su „zasukali rukave“ i krenuli u akciju – po tri učenika pridružila su se jednom uličnom prodavaču, kojemu je prihod od prodaje časopisa jedini izvor zarade, a jedan sat volontiranja uz prodavača mnogima je bio i prvi susret s volonterstvom. – Projekt „Beskućnici“ provodimo još od petoga razreda i njime želimo senzibilizirati učenike o temama siromaštva i socijalne isključivosti. Osim što smo u nekoliko navrata organizirali prikupljanje potrepština za Prihvatilište, svakoga mjeseca kupujemo novi broj „Uličnih svjetiljki“, a ovo je već drugi put da smo se uključili u njegovu promociju, rekla je razrednica osmoga razreda.

Uz kontinuiranu skrb o beskućnicima, omišaljski su se učenici, ali i svi djelatnici, odazvali i karitativnoj akciji za riječku Socijalnu samoposlugu „Jedan učenik – jedan proizvod“.

OFF

Categories: Projekti

Ema Jedrlinić