Mjesec hrvatske knjige

      U vijećnici Općine Omišalj, 26. listopada održano je 3. županijsko natjecanje u čitanju naglas za učenike osnovnih škola Primorsko-goranske županije. Natjecanje se simbolično održava u listopadu, Mjesecu hrvatske knjige, a ovogodišnja je tema bila posvećena hrvatskoj kulturnoj baštini, posebno glagoljici, najstarijem hrvatskom pismu.   Osim što je naša škola organizirala natjecanje, imali smo i dvije predstavnice koje su nastupile u mlađoj i starijoj kategoriji: u mlađoj kategoriji od 3. do 6. razreda nastupila je učenica Klara Jukić, dok je u starijoj naše boje branila učenica Anđela Milanković. Iako bez osvojenoga mjesta, obje su izvrsno interpretativno pročitale svoje tekstove iz knjiga “Gregov dnevnik” Jeffa Kinneyja te “Harry Potter” J. K. Rowling.

Natjecanje je otvoreno nastupom omišaljskih sopaca i kanturica, a nakon natjecateljskoga dijela programa, umirovljena profesorica hrvatskog jezika, Dragica Vukušić, povela je učenike i mentore u povijesnu, edukativnu šetnju Omišljem.

   Sretni i ispunjeni, oprostili smo na kraju susreta proglašenjem pobjednika i najavili mogući susret dogodine u Dobrinju.

tekst napisala

Marija Malnar

OFF

Categories: Događanja, Vijesti

Ibojka Muždeka Mesaroš