Izlet na kraju 4. razreda

 

Početkom lipnja, od 5. 6. – 7. 6. 2023. naši su četvrtaši u pratnji svojih učiteljica
S. Justinić i D. Gagić bili na završnom izletu u Hrvatskom zagorju.
Posjetili su tematski park Minipolis, grad za djecu, koji pruža najveću istraživačku avanturu djetinjstva. U više od 40 minijaturnih kućica učenici su otkrivali što žele biti kada odrastu.
Nakon toga uputili su se u Terme Jezerčica gdje su učenici uživali u bogatoj i raznovrsnoj gastronomskoj ponudi, ali i modernom i lijepom smještaju.
Sljedećeg jutra nakon doručka obišli su arheološki lokalitet Hušnjakovo brdo, na kojem je nalazište pračovjeka staro 30 – 40 tisuća godina i Muzej evolucije.
U muzeju su uz stručno vodstvo razgledali Multimedijalni film, virtualno prošetali kroz povijest te zadivljeni i zadovoljni krenuli dalje.
Nakon ručke obišli su Muzej oldtimera Presečki gdje je više od 25 godina predanog sakupljanja i restauracije starodobnih vozila prezentirano na 1100 kvadratnih metara izložbenog prostora. Učenici su uronili i uzivali u spoznavanju povijesti automobilističke i motociklističke kulture.
Povratak u hotel značio je odmor i kupanje na bazenima koje su učenici s nestrpljenjem i oduševljenjem dočekali, nakon čega je uslijedila ukusna večera.
Posljednjeg dana konačno ih je dočekalo i sunce što je bio dobar uvod u još bolji završni dan.
Posljednji dan predviđen je bio za razgled glavnog grada, gdje su učenici kroz ulice Griča i njegovu povijest, umjesto konvencionalnih turističkih vodiča, vodili dvoje glumaca, koji su kroz kazališnu igru i uz kostimske transformacije predstavljali važnije povijesne i fikcionalne likove, vezane uz zagrebačku prošlost i gornjogradske znamenitosti. Učenici su oduševljeno sudjelovali, slijedeći upute te upijali nova saznanja.
Nakon ugodnog i zanimljivog obilaska zagrebačkog Gornjeg grada, značajnijih parkova i trgova, umorni, ali ispunjeni novim iskustvima krenuli smo prema Omišlju i Dobrinju te prema planu stigli u kasnim popodnevnim satima.
Bilo nam je zaista lijepo i zanimljivo, ali i nadasve poučno!

učiteljice 4. razreda

 

1. dan
 

 

 

 

 

2. dan

 

3. dan

OFF

Categories: Nekategorizirano

Ema Jedrlinić