DAN RUŽIČASTIH MAJICA (PINK SHIRT DAY)

Dan ružičastih majica obilježava se posljednje srijede u veljači aktivnostima koje za cilj imaju prevenciju svih oblika vršnjačkog nasilja. Ideja o obilježavanju tog dana pojavila se 2007. godine u Kanadi kada je dječak, koji je u znak podrške svojoj majci koja je bolovala od karcinoma, došao u školu u ružičastoj majici i zbog toga postao žrtvom nasilja. Iz solidarnosti njegovi školski kolege također su odjenuli ružičaste majice, a njihova inicijativa protiv nasilja uskoro je poprimila globalni karakter.

Tu inicijativu smo i mi podržali  te nizom aktivnosti osvijestili učenike naše škole kako nasilje nije prihvatljivo.  Radionice za učenike osmišljene su u suradnji s Dječjim domom Tić iz Rijeke, a provele su ih Iris Antolović iz Dječjeg doma Tić i naša pedagoginja Petra Naranđa.

 

Školski pano za tu prigodu izradile su Tessa Bališ, Davorka Jurković, Viktorija Kalajdžić, Sabina Kamberović, Nika Kurnoga, Lilly Mundl i Tamara Taši, učenice 7. razreda  uz pomoć Korine Jureša, učenice 8. razreda, koja je pano ukrasila svojim divnim crtežom.

OFF

Categories: Nekategorizirano

Ibojka Muždeka Mesaroš