Čitaj (o) psu u školskoj knjižnici

U suradnji s Udrugom za pet therapy Indeficienter Vinkuran, a u sklopu programa poticanja čitanja, školska je knjižnica u petak, 17. veljače, bila mjesto gdje su učenici nižih razreda, uz terapeutkinju Meri Sučić, čitali kujici Uliki. I dok se ona udobno smjestila na svoj ležaj, oko nje su Klara, Luna, Dora, Bruno, Mia, Noa i Josip sa slikovnicama u rukama naglas čitali. Ulika ih je slušala, umiljavala im se, gurala glavu da je maze i davala šapu u znak potvrde da je zadovoljna, a učenici su sve razgovjetnije, glasnije i opuštenije čitali. Pročitane stranice sve su se brže nizale i začas je prošlo sat vremena.

Kujica Ulika gostovala je u Školi Omišalj zahvaljujući programu R.E.A.D. Čitaj (o) psu i uključivanju terapijskog psa u rad s djecom, čime se djeluje na podizanje njihove razine motivacije i na različite razvojne aspekte.  Program je namijenjen djeci s poremećajem pažnje i koncentracije, djeci koja imaju jezično-govorne poteškoće i onoj koja imaju strah od javnog nastupa i strah od psa. Pas kojem djeca čitaju pažljiv je slušatelj, razumije boju i ton glasa, dopušta im da čitaju vlastitim ritmom i nikada ih ne požuruje i kritizira, a učenici se osjećaju ugodno i lakše se koncentriraju. Osim toga, jačaju samopouzdanje, osvješćuju važnost čitanja i uče kako se ponašati prema životinjama.

Zahvaljujemo se gđi. Meri Sučić, voditeljici programa te se nadamo da, na radost učenika, ovo nije bila posljednja takva radionica u našoj školi…

Ema Jedrlinić, prof.

OFF

Categories: Nekategorizirano

Ema Jedrlinić