Budi ++

  Škola Omišalj, kao i škola Dobrinj, u srijedu 20. 2. 2018. bili su domaćini radionice Budi ++. Riječ je o projektu koji promovira programiranje kroz igru, a uz pomoć micro:bit-a.

 Radionicu je vodio gospodin Loris Rašpolić, mag. educ. math. et inf. uz svesrdnu pomoć  koju su mu pružili studenti Ivana Žužić, Kristijan Vulinović i Dino Ilić. Kako naša škola sudjeluje u Croatian Makers Ligi i drugim projektima Instituta za razvoj i inovativnost mladih, posjeduje mBot-e i micro:bit-e. Iste smo dobili za nagradu kao sudionici CM lige školske 2016./2017. godine.

Što je to „Budi++“

   Budi++ je projekt odobren od strane Ministarstva znanosti i obrazovanja. Radi se o projektu koji želi potaknuti razvoj tehničkih i informatičkih znanja i vještina kod djece i mladih, razvijati njihove talente te ih pripremati za zanimanja budućnosti kroz provedbu izvannastavnih aktivnosti iz informatike i robotike.

   Uz obavljenu radionicu, moguće je i sudjelovanje zainteresiranih učenika na proljetnoj školi Makersi na Školjiću što će se održati za vrijeme proljetnih školskih praznika u CTK Rijeka (Centar Tehničke Kulture, Školjić 6, prizemlje, Rijeka).

   Želja je, da se tijekom proljetnog kampa Makersi na Školjiću na jednom mjestu, okupe djeca iz Primorsko-goranske županije kako bi ih povezali te potaknuli na suradnju. U projekt je uključeno šest osnovnih škola iz Primorsko-goranske županije. Učenicima će za vrijeme kampa, koji će se održati od 3. do 6. travnja, biti osiguran smještaj i hrana, a u troškovima prijevoza bi trebali sudjelovati roditelji.

 

OFF

Categories: Događanja, Obavijesti

Ibojka Muždeka Mesaroš