23. TRAVNJA POSVEĆEN NOĆI KNJIGE

 Povodom Međunarodnoga dana knjige i autorskih prava te Dana hrvatske knjige, obilježava se 23. travnja, već sedmu godinu zaredom, Noć knjige.

672 ustanove (knjižnice, knjižare, udruge, nakladnici…), 1190 programa, 287 gradova obilježilo je na različite načine ovogodišnju temu „Budućnost knjige“ promišljajući o utjecaju znanosti i tehnologije na knjigu i čitanje, na promjene u percepciji i izrazu u odnosu prema društvenim mrežama i sl.

U skladu sa zadanom temom, i mi smo obilježili Noć knjige raznovrsnim aktivnostima: troje učenika Područne škole Dobrinj prijavilo se i sudjelovalo na likovnom natječaju Ubaci knjigu u vremenski stroj u organizaciji Hrvatske udruge školskih knjižničara; za učenike od 5. do 8. razreda matične i područne škole održana je radionica pisanja SF priče u alatu Storybird, a u goste smo pozvali učenicu OŠ „Rikard Katalinić Jeretov“ Opatija, prošlogodišnju pobjednicu Sferičina natječaja za djecu koja nam je pročitala svoju priču Princeza bez planeta, čijom su pričom učenici bili zadivljeni – ne mora se posebno isticati kako je susret urodio i novim prijateljstvima.

Razredna nastava stvarala je likovno i literarno novu Školu budućnosti. Radove ćete uskoro moći i vidjeti na webu.

Ovogodišnja Noć knjige u potpunosti je opravdala očekivanja i srušila mit o općeraširenoj temi kako učenici NE ČITAJU – itekako čitaju, ali teme, naslovi i način rada moraju biti inovativni i zabavni.

 

OFF

Categories: Nekategorizirano

Ema Jedrlinić