Meme – duhoviti komentari naših sedmaša

Da nastava na daljinu može biti i zabavna, dokazali su naši sedmaši na satu Hrvatskog jezika. Jedan od zadataka bio je izraditi meme u određenom digitalnom alatu. Za one koji ne znaju, meme (engl. riječ – izgovara se mim) se odnosi na često korištene fotografije ljudi i životinja kojima korisnici dodaju „prigodni“ tekst te takve fotografije postaju viralne i brzo se šire raznim internetskih stranicama i društvenim mrežama. Meme nastaje kako humorističan komentar na određeni problem, temu ili raspravu koja se vodi u društvu. Pisani komentar na određenu društvenu pojavu ili događaj zamijenjen je slikovnim komentarom koji se može brzo širiti i koji je razumljiv većini ljudi.

Zadatak sedmaša bio je usmjeren na komentiranje nastave na daljinu. Jesu li bili uspješni, provjerite sami. Nadam se da će i vas dobro nasmijati jer smijeh je lijek, a to nam je bio cilj. 

Vraćamo se u školske klupe

Dragi učenici i roditelji!

Obavještavamo Vas će se od 3. svibnja do 7. svibnja 2021. godine nastava za učenike predmetne nastave u osnovnim školama kojima je osnivač Primorsko-goranska županija održavati prema Modelu C (nastava na daljinu).

Za učenike RAZREDNE nastave, nastava će biti od ponedjeljka 3. svibnja organizirana prema redovnom rasporedu u školi.

Odluka župana

Obilježeni Dani medijske pismenosti

Dani medijske pismenosti održavaju se u organizaciji Agencije za elektroničke medije i Ureda UNICEF-a za Hrvatsku, a podržavaju ih mnogi mediji, udruge i  institucije pod pokroviteljstvom Ministarstva znanosti i obrazovanja i Ministarstva kulture i medija. Ove godine održavaju se od 19. do 25. travnja.

Naši su učenici 5. – 8.r. sudjelovali u video predavanju Sigurnost na internetu koje je održano u suradnji s Djecom medija i Društvom za komunikacijsku i medijsku kulturu.

Učenici su sudjelovali i u radionici Djeca upoznaju medije – jedan dan u informativnom programu Nove TV putem video vodiča u kojoj su saznali kako nastaju informativne emisije i tko je sve potreban kako bi vijest došla do gledatelja.

Kako bismo ukazali na važnost medijske pismenosti i potaknuli i učenike i roditelje da budu pažljiviji, postavit ćemo i infografike provedenih istraživanja te stranicu koja sadrži sve informacije.

Važno je kako se osjećaš s druge strane ekrana

(izvor: https://www.medijskapismenost.hr)

Tekst: Maja Polonijo

Noć knjige u virtualnom izdanju

U petak, 23. travnja 2021. godine u našoj školi održana je Noć knjige 2021. , manifestacija kojom se obilježava Svjetski dan knjige i autorskih prava, a kako bi se istaknula kultura čitanja, potaknuo razgovor o literaturi, podigla svijest o važnosti knjige u svakome društvu i svakom vremenu. Tema ove jubilarne desete Noći knjige je ljekovita moć knjiga.

Školska knjižničarka Anika Žegarac i učiteljica Maja Polonijo pripremile su za učenike 5. – 8.r. pregršt zabavnih aktivnosti, prijedloga za čitanje, kvizova i izazova. Zbog epidemiološke situacije, provedena je u virtualnoj knjižnici i virtualnim učionicama.

Tekst: Maja Polonijo

Nastavljamo sa online nastavom

Odlukom Župana naše županije, nastavljamo s online nastavom za sve razrede osnovne škole.

Nastava će se odvijati po C modelu, što znači nastava na daljinu za sve učenike, kako predmetne tako i razredne nastave.

Istom Odlukom, Škola je dužna organizirati produženi boravak za učenike razredne nastave čiji roditelji nisu u mogućnosti organizirati boravak kod kuće.

Ova Odluka se odnosi na razdoblje od 26. do 30. travnja ove godine.

Odluka

I sljedeći tjedan nastava za sve učenike online

Dragi učenici i roditelji!

Obavještavamo Vas će se i sljedeći tjedan nastava za sve učenike od 1. od 8.razreda održavati prema Modelu C (nastava na daljinu).

Za one roditelje koji rade i nemaju gdje ostaviti djecu, organizirat će se produženi boravak od 8:00 do 12:00 sati, ali u iznimnim situacijama.

Ova odluka donesena je za razdoblje od 19. do 23.travnja 2021.godine.

O svim novim odlukama ćemo vas pravovremeno obavještavati.

Odluka župana za OŠ

Obavijest za roditelje djece koja će upisati 1. razred u školskoj 2021./2022. godini

Poštovani roditelji budućih prvašića

Zbog pogoršanja epidemiološke situacije i prelaska na provedbu nastave prema Modelu C (nastava na daljinu) u osnovnim školama kojima je Primorsko-goranska županija osnivač, odgađaju se testiranja spremnosti za školu predviđena za travanj 2021.

Testiranja će se održati kad nastupi povoljnija epidemiološka situacija a o točnom terminu testiranja Vašeg djeteta biti ćete obaviješteni putem e-maila.

Termini koje ste dobili za sistematski liječnički pregled kod školskog liječnika dr. Vanje Tomca i dalje su važeći.

Za sve dodatne informacije možete se obratiti psihologinji škole na:

broj mobitela 091 433 3392 (zvati do 14 sati)

ili putem e-maila: ana.rudic-miljanovic@skole.hr