Doček prvašića

Početak nove školske godine najuzbudljiviji je bio za prvašiće koji su u školu stigli u pratnji svojih roditelja. Veliko uzbuđenje i veselo ozračje zavladalo je školom, a četrnaest novih učenika dočekale su njihova učiteljica Daniela Braut i asistentica Iva Šimić. Učenike škole pozdravio je voditelj Krunoslav Čuljat, uputivši im riječi potpore te im poželio puno uspjeha u novoj nastavnoj godini.

Nakon kratkog prigodnog programa dobrodošlice koji su pripremili učenici 5. razreda uslijedila je prozivka prvašića. Svaki je od njih ohrabren velikim pljeskom. Potom su s učiteljicom i asistenticom pošli u svoju učionicu kako bi se bolje upoznali i preuzeli udžbenike te radne bilježnice i poklon dobrodošlice koje je i ove godine financirala Općina Dobrinj. 

Prvašićima, ali i svim ostalim učenicima PŠ Dobrinj sretana i uspješna nova nastavna godina!

Daniela Braut

Početak nove školske godine

Poštovani roditelji, dragi učenici!

Nastava započinje u ponedjeljak 5.rujna 2022. godine u 7:30 sati. Učenici dolaze u školu autobusom prema uobičajenom rasporedu. Prijem prvašića će biti u dvorani.

U 9:00 sati je sv. misa.

U 10:15 sati je organiziran prijevoz kući.

Učenici prvi dan dolaze u školu sa školskim torbama. Preuzet će udžbenike koje će dobiti/zadužiti u školi.

Svim učenicima želimo sretan početak te puno uspjeha u novoj školskoj godini!

Sretno, osmaši!

Dragi naši osmaši,

svaki rastanak je težak, svaki završetak nosi u sebi i tugu i uzbuđenje jer vas čekaju novi početci i nove pustolovine.

Želimo vam da razvijete krila, da uživate u vašem putovanju i hrabro kročite u daljnji život. Znamo da vi to možete i da ćemo biti ponosni na vas u budućnosti.

Čuvajte u sebi ovih 8 divnih godina provedenih u našoj školi, vaša prijateljstva, sjećanja na lijepe trenutke i vesele školske avanture!

Budite hrabri na tom svom novom putu, slušajte svoje srce i postupajte prema savjesti.

vaši učitelji

Popis radnih materijala za prvi razred

Dragi roditelji prvašića,

udžbenici, radne bilježnice za prvi razred  i likovna mapa učenike će dočekati na klupama prvi dan nastave,  5. rujna.

Tada je potrebno donijeti prazne školske torbe kako bi mogli preuzeti udžbenike.

Za početak prvog razreda potrebno je kupiti:

1) HRVATSKI JEZIK – pisanka A

2) MATEMATIKA – matematička bilježnica 1 (za 1. i 2. razred)

   – geometrijska bilježnica

3) PRIRODA I DRUŠTVO- pisanka A

4) ENGLESKI JEZIK – crtančica

5) VJERONAUK – crtančica

6) GLAZBENA KULTURA – pisanka A

7) TJELESNA I ZDRAVSTVENA KULTURA – nije potrebna posebna odjeća i obuća. Važno je da učenici u dane kada imaju tjelesni dolaze u školu u sportskoj odjeći i obući   kako bi mogli neometano izvoditi vježbe. Djevojčice trebaju imati vezanu kosu.

8) LIKOVNA KULTURA -likovna kutija: tempere, vodene bojice, 3 kista različite veličine za akvarel i 3 kista različite veličine za tempere, posudica za vodu, paleta, spužvica i krpica za brisanje, zaštita za stol, flomasteri, pastele i plastelin.

Učenici svakoga dana trebaju imati knjige i bilježnice po satnici za taj dan, pernicu s 3 našiljene olovke, gumicom i šiljilom, škare i ljepilo, drvene bojice te informativku ili bločić (za obavijesti i domaću zadaću). U torbi trebaju imati i fascikl (A4) za listiće.

Knjige trebaju biti omotane i na njima (kao i na bilježnicama) treba velikim tiskanim slovima biti napisano ime djeteta.

Učiteljica Daniela Braut

Obilježili smo 180 godina dobrinjskog školstva

Mantinjadom u izvedbi sopaca Klaudija Dunata i Franja Turčića te državnom i
županijskom himnom koje je izveo školski zbor, 21. lipnja 2022. u našem
predvorju započela je svečanost obilježavanja 180. obljetnice osnovnog
školstva u Dobrinju i Dobrinjštini.


Nazočne učenike, učitelje, roditelje, uzvanike i goste pozdravili su ravnatelj
Žarko Žarković, načelnik Općine Dobrinj Neven Komadina koji nas je sve
proveo kroz povijest školstva na našem području te županijska pročelnica za
obrazovanje Edita Stilin. Vijest koja nas je svakako razveselila bila je najava
radova nadogradnje naše škole koja već nekoliko godina bilježi porast broja
učenika.


U bogatom programu sudjelovali su: učenik 5.r. Roko Barbalić recitacijom
¨Mojoj školi za rojendan¨, učenici 1. r. i 3.r. recitacijama, 4. r. plesnom točkom,
učenici 4. i 5.r. igrokazom ¨Posjet iz prošlosti¨, članovi dramske skupine nižih
razreda igrokazom ¨Sat sreće¨ te naš školski zbor pjesmom ¨Otok od zlata¨. Naši
učitelji i stručni suradnici izveli su a capella pjesmu ¨Dobrinj je bili grad¨. Na
samom kraju, naši osmaši kratkim su stihovima oprostili se od škole i svih nas.
Općinski načelnik Neven Komadina uručio je nagrade i darove najboljim
učenicima. Nagrađeni učenici 4.r. koji su sve razrede završili s odličnim
uspjehom su: Kai Bolkovac, Valentino Cvelić, Nikola Gržetić, Emin Huskić,
Luka Meštrović, Adrian Zinaić, Leon Šare, Emanuel Pijaca, Elina Mejremić,
Eni Skomeršić i Erjola Pashollari. Učenik generacije 8.r. Niko Gržetić također je
nagrađen za odličan uspjeh, a učenik 7.r. Damijan Latinović nagrađen je za
uspješno sudjelovanje na međunarodnom informatičkom natjecaju Klokan bez
granica na kojem se našao unutar 10% najboljih u Hrvatskoj.
Nakon svečanog programa uzvanici i gosti mogli su pogledati našu tematsku
izložbu u hodnicima škole te prolistati novo izdanje našeg školskog lista
Pinkuzić.

Mediji o nama:

portal Otok Krk

Novi list.hr

Tekst: Maja Polonijo

autora fotografija Milovan Kirinčić

Osmaši u posjeti Vukovaru

Učenici osmih razreda OŠ Omišalj i Pš Dobrinj sudjelovali su 3. i 4. Lipnja u projektu „Posjet učenika osmih razreda Vukovaru“. Dvodnevnom posjetom obilježili smo sjećanje na žrtve ovog grada heroja. 

Naš program je započeo izlaganjem o Domovinskom ratu, a potom smo obišli izložbeni prostor Memorijalnog centra Domovinskog rata. Dan smo završili posjetom Vukovarskom vodotornju i šetnjom kroz prekrasan centar grada. 

Drugi dan posjetili smo memorijalna mjesta u Vukovaru: crkvu sv. Filipa i Jakova, Memorijalno groblje žrtava iz Domovinskog rata, Ovčaru i Spomen dom „Ovčara“, Nacionalnu memorijalni bolnicu Vukovar i Groblje tenkova.

Nakon ručka posjetili smo Gradski muzej dvorac „Eltz“ i Muzej vučedolske kulture. Umorni, ali puno dojmova i znanja,  oko 16 sati krenuli smo našim kućama.

Zahvaljujemo svima od srca koju su sudjelovali svojim donacijama hrane i ostalih potrepština za Socijalnu samoposlugu “Duga” u Vukovaru. Brzo se toga jako puno skupilo, kao i uvijek. Ponosni smo na veliko veliko srce Dobrinja. Zahvaljuju vam i oni od srca.

Tekst i slike: Osmaši

Program Trening životnih vještina

I ove školske godine nastavila se  suradnja naše škole s  Nastavnim zavodom za javno zdravstvo PGŽ  prilikom provođenja programa „Trening životnih vještina“.

Kako bi se uspješno snalazili u vrlo složenim i izazovnim životnim situacijama, djeci je potrebno pomoći pri razvijanju različitih vještina. To su životne vještine. Kao škola možemo biti ponosni što uz ostale odgojno-obrazovne sadržaje našoj djeci pružamo  i ove, nužne za sretan, zdrav i uspješan život.

U PŠ Dobrinj program su provodile:

Daniela Braut u 4. razredu,

Iva Dujmović u 5. razredu i

Nikolina Ćuk u 7. razredu.

Nakon što su sve radionice bile odrađene učenici i su napravili svoje razredne projekte. Svi uradci su bili kreativni i zanimljiv, a kao trajni podsjetnik na Trening životnih vještina ostat će zid škole na kojem su  učenici 7. razreda ostavili otisak svojih dlanova kao i motivirajuće poruke koje su upoznali u ovom programu.

Radionice animacije u sklopu projekta Ruksak pun kulture

Učenici naše škole i ove godine sudjeluju u projektu Ruksak pun kulture. Tako je za učenike 5. i 6.r. organizirana radionica animacije koju je vodila gospođa Maša Udovičić iz Luma filma, a održana je u ponedjeljak 16.svibnja.
Učenike je upoznala s vrstama filmova, njihovim razlikama, kratkom povijesti animacije te različitim vrstama animacije. Objasnila je učenicima koliko je truda potrebno kako bi se izradio kratki animirani film. Zatim su učenici gledali različite animirane filmove koji su rađeni različitim tehnikama. Svakako najzanimljiviji i najzabavniji dio bio je izrada animacije. Učenici su isprobavali tehniku flipbooka te zoetropa.

Tekst i slike: Maja Polonijo

STARA SUŠICA

Učenici 4. razreda su od 9. do 11. svibnja bili u školi u prirodi u Staroj Sušici,  lijepo malo mjesto nedaleko Ravne Gore. Škola u prirodi vrlo je važna za učenike razredne nastave jer im osim učenja u neposrednom okruženju pruža stjecanje radnih navika, poštivanje dogovora i pravila zajedničkog života te izvršavanje dužnosti i obaveza.

Boravili su u dvorcu Stara Sušica. Po dolasku i smještaju u sobe učenike je dočekao ukusan ručak. Prvi dan proveli su u sportskim aktivnostima, radionicama koje su za njih pripremile animatorice te druženju učenika. Navečer je bio organiziran disco, uz karaoke i ples. Sljedećeg dana, nakon doručka čekala nas je Mala planinarska škola. Učenici su, uz stručno vodstvo, naučili čitati markacije u šumi, orijentirati se  pomoću znakova u prirodi, stekli su temeljna znanja potrebna za boravak i kretanjem prirodom. Učenici su uz učenje imali priliku i za zabavu: natjecanje u izgradnji suhozida te osmišljavanje i stvaranje umjetničkih djela od materijala pronađenog u šumi.

Nastavi čitati