Obavijest za učenike iz Šila

Autobusna stanica je  radi provođenja “Projekta prikupljanja, odvodnje i pročišćavanja otpadnih voda” izmještena te  se sada nalazi s desne strane ulice Nova cesta (u pravcu mora), u neposrednoj blizini “Trgovine Krk”.

Početak školske godine 2018./2019.

Dragi učenici i roditelji!

U ponedjeljak 3. rujna 2018. započinje nova školska godina.

 

Raspored prvog dana:

7:30 okupljanje u holu škole i doček prvašića u učionici

8:00 svečanost povodom početka nove školske godine

9:00 polazak u Dobrinj

9:30 sveta misa u Dobrinju

11:00 prijevoz učenika kućama

 

Veselimo se ponovnom susretu s vama, zajedničkom radu i učenju!

RASPORED PRIJEVOZA UČENIKA

AUTOBUS 1

–              6.55 Šilo

–              6.58 Polje

–              7.00 Županje

–              7.03 Hlapa

–              7.05 Gostinjac

–              7.15 OŠ  Dobrinj

AUTOBUS 2

–              6.40 Sv. Ivan Dobrinjski

–              7.00 Gabonjin

–              7.10 Kras

–              7.15 Dobrinj – oš Dobrinj

AUTOBUS 3

–              6.35 Rasopasno

–              6.42 Klanice

–              6.45 Tribulje

–              6.50 Sužan

–              7.00 Klimno

–              7.05 Soline

–              7.10 Hlapa

–              7.15 Sv. Vid Dobrinjski – oš Dobrinj

POTREBAN PRIBOR ZA UČENIKE PRVOG RAZREDA

U PERNICI (torbi): 3 našiljene olovke HB, gumica, šiljilo, drvene bojice, ravnalo s geometrijskim likovima, škarice, ljepilo u stiku za papir

PISANKE

HJ – crtančica i pisanka A, pisanka za vježbanje malih i velikih tiskanih i pisanih slova (izdavač Školska knjiga)

EJ – pisanka bez crta (geometrijska bilježnica)

VJ – pisanka bez crta (geometrijska bilježnica)

GK – pisanka A

PID – pisanka A

MAT – pisanka na pravokutnike – matematika 1, pisanka bez crta (geometrijska bilježnica), modeli geometrijskih tijela i likova

LIKOVNI PRIBOR – likovna kutija (možete ju, zajedno s djetetom, izraditi i sami od npr. kutije za cipele i ukrasiti je te na nju napisati ime i prezime učenika te razred). U likovnoj kutiji treba biti: flomasteri, pastele, vodene boje, tempere, paleta, krpica – spužvica, posuda za vodu, prekrivalo za stol (najlon, plastificirani stolnjak), kistovi za akvarel i kistovi za tempere, škarice, ljepilo u stiku za papir, plastelin.

OPREMA ZA TZK – bijela majica, donji dio trenirke ili tajice, tenisice (u početku poželjno bez vezica)

Učenici u školu trebaju donijeti i papučice koje će nositi za vrijeme trajanja nastave.

Udžbenike će dobiti prvi dan nastave, a potreban pribor trebaju donijeti drugi dan nastave.

Vizitacija biskupa mons. dr. Ivice Petanjka našoj školi

U petak, 13.travnja 2018.god. krčki biskup dr. Ivica Petanjak posjetio je našu školu. U zbornici su ga dočekali svi nastavnici područne škole Dobrinj. Biskup nam je uputio nekoliko prigodnih riječi, rekao je nešto o biskupiji i vizitaciji koja uključuje posjet glavnim institucijama koje se nalaze u župi. Objasnio nam je kako nakon što posjeti sve župe u biskupiji mora poslati izvješće o stanju u biskupiji Papi u Rim. Budući da je prvi put u našoj školi, napravili smo kratki obilazak škole i prostora oko škole. Izvjestili smo ga o broju učenika koji pohađaju školu i koji idu na katolički vjeronauk. Naše zajedničko druženje je prebrzo završilo i veselimo se novom susretu.

ŠKOLSKI VRT

This gallery contains 5 photos.

Ove su školske godine učenici 4. razreda uz pomoć domara i svoje učiteljice oformili školski vrt. Kako je na početku godine vladalo dugo kišno razdoblje, ovaj su projekt započeli kod svoje kuće. U sklopu nastave Prirode i društva te nastavne teme Život biljke, posijali su sjemenke graha i graška i tako pratili razvoj biljke iz sjemena. Svoje su biljke donijeli u školu i presadili u školski vrt koji su nastavili formirati sjetvom salate, blitve, peršina, luka te presađivanjem sadnica rajčice i salate. Brigu o vrtu nastavljaju svakodnevnim zalijevanjem biljaka i plijevljenjem trave

Proljetna škola Makersi na Školjiću

U Centru tehničke kulture Rijeka tijekom proljetnih praznika započeo je proljetni kamp za učenike Makersi na Školjiću. Njih 50 iz Primorsko-goranske županije zajedno je provelo proljetne školske praznike baveći se programiranjem, robotikom, modeliranjem i 3D modeliranjem.

Kamp je to koji provodi CTK Rijeka u sklopu projekta Budi ++ u kojem sudjeluju i učenici naše škole. Osmaši Ivan Sršić i Dominik Mance sudjelovali su na proljetnoj školi i tako stekli nova znanja, vještine, a i nova poznanstva.

I naša škola se uključila u akciju “Čep za kabinet”

Udruga “I djeci s ljubavlju” iz Rijeke ove godine nastavlja s projektom prikupljanja plastičnih čepova u sklopu nacionalnog programa “Želimo vježbati vid”. Cilj akcije je prikupiti dovoljno čepova, odnosno financijskih sredstava za opremanje kabineta za vježbanje vida u slabovidne djece. Bit će to prvi kabinet takve vrste u našoj županiji. Dvije tisuće čepova omogućuje kupovinu jedne posebne tipkovnice koja je namijenjena predškolskoj djeci.

Čepove ćemo prikupljati u školi do kraja školske godine te vas molimo da se i vi uključite.