Što mogu činiti u vrijeme COVID -19

Dragi roditelji i učenici, u trećem tjednu online nastave vidimo da je istinita izreka „Treba imati strpljenja. Sve stvari su teške prije nego postanu lakše“. Treba vremena da se naviknemo na promjene i iako prilagodba na „karantenu“ i nastavu na daljinu još uvijek traje već smo manje nesigurni i manje nas je strah neuspjeha nego prvoga tjedna. Kako bi se još bolje nosili s nastalim promjenama Dječji dom Tić Rijeka objavio je savjete za roditelje koje postavljamo u prilogu, a mi vas pozivamo na sudjelovanje u vođenju jednog nesvakidašnjeg dnevnika također pojašnjenog u prilogu.

Nadamo se da ste dobro i vedroga duha!

Stručna služba škole


Što mogu učenici učiniti u vrijeme COVID – 19

Upis prvašića 2020./2021.

Poštovani roditelji budućih prvašića,

Zbog novonastale situacije i izmjene načina rada u ustanovama odgoja i obrazovanja privremeno se obustavljaju poslovi upisa učenika u 1. razred šk.olske 2020./2021. godine.

Testiranje spremnosti za školu i sistematski pregled liječnika školske medicine održat će se između 1. i 23. lipnja 2020, a o terminu Vašeg djeteta biti ćete telefonski obaviješteni.

Za sve dodatne informacije možete se obratiti na

broj mobitela 091 43 33 392 (zvati do 14 sati)

ili putem maila tamaraeskic@gmail.com.

Srdačan pozdrav,

Stručna služba škole

Virtualne učionice

Svi učenici predmetne nastave povezani su virtualno sa svojim razredima i učiteljima. Učitelji će provoditi nastavu uz pomoć raznih digitalnih alata, a učenici imaju obavezu izvršavati svoje zadatke kao i u redovnoj nastavi i sve u dogovoru sa učiteljima.

Nastava se održava u virtualnim učionicama u Office 365 skole – Yammer.

5.razred_Dobrinj

6.razred_Dobrinj

7.razred_PŠ Dobrinj 2020

8.razred_Dobrinj

Na stranici Ministarstva znanosti i obrazovanja možete vidjeti raspored predavanja s poveznicama na YouTube kanal. Sadržaj se nalazi ovdje

Pravila lijepog i primjerenog ponašanja u virtualnom okruženju vrijede kao i za ponašanje u učionici. Učitelji, ali i djelatnici Carneta pratit će objave pa prenosimo napomenu ministrice Divjak da “učenici za neprimjerene oblike ponašanja mogu snositi posljedice”.

Budući da će se izrazito velik broj korisnika (ne samo u Hrvatskoj) koristiti istim platformama molimo vas za strpljenje ukoliko bude dolazilo do problema pri logiranju ili slično.

Tijekom ova dva tjedna, za vrijeme trajanja online nastave, u školi neće biti informacija za roditelje.

VAŽNA OBAVIJEST

Odgađa se nastava u cijeloj Republici Hrvatskoj na dva tjedna.

Nastava će biti organizirana na daljinu uz pomoć informacijsko-komunikacijske tehnologije.

Učenici koji dođu u školu, bit će zbrinuti. Prijevoz učenika neće biti organiziran.

Dodatne upite i informacije možete dobiti preko službenih kontakata škole.

Izlet u Rijeku

Učenici razredne nastave 12.2.2020. posjetili su Prirodoslovni muzej u Rijeci. U vodstvu razrednica aktivno su proveli jutro razgledavajući mnoge zbirke životinja koje se nalaze na našem području. Učenici su također saznali mnoge informacije vezane uz životinje koje su vidjeli u muzeju, a sve te zanimljivosti s nama je podijelio zaposlenik muzeja koji nam je bio i vodič kroz muzej. Poseban utisak na učenike ostavila je zbirka životinja koje se nalaze u Jadranskom moru od čega ih je najviše zanimao morski pas koji je bio prikazan  u prirodnoj veličini. U povratku iz muzeja, učenici su se počastili  u Mc Donaldsu  čime je završio naš izlet.

Škola Dobrinj obilježila Dan ružičastih majica

Područna škola Dobrinj i PO Dobrinj Centra za odgoj i obrazovanje Rijeka obilježili su zajedno Dan ružičastih majica nizom aktivnosti poput radionica, predavanja i plesa podrške.

Za učenike 7. i 8. razreda održano je predavanje na temu “Prevencija vršnjačkog nasilja” u suradnji s PU PGŽ, Policijskom postajom Krk, koje su održali policijska službenica za prevenciju Jasmina Zmajla i policijski službenik Dalibor Kopjar.

STOP NASILJU zaključili smo svi zajedno taj dan.

Foto: Petra Tabulov – Strelov

Dječja reduta

U nedjelju 9. veljače u društvenom domu u Dobrinju održala se dječja reduta. Učenici od prvog do osmog razreda  zajedno sa svojim razrednicima maskirali su se u različite maske. Maske koje su se predstavile bile su : zoološki vrt, ronioci, zombi, doktori, osamdesete, tajnice i zaštitari Donalda Trumpa, građevinari i mumije. Učenici su se zabavili, a cijelu redutu upotpunila je i glazbena pratnja. Osim plesa i pjesme, redutu su obogatile igre u kojima su najbolji bili nagrađeni.