Početak školske godine

Poštovani roditelji, dragi učenici!

Nalazimo se na početku vrlo izazovne školske godine. Pred nas se stavljaju nova pravila koja ćemo zajedničkim snagama uspjeti savladati.

Nastava započinje u ponedjeljak 7.rujna 2020. godine u 7.30 sati. Učenici dolaze u školu autobusom prema uobičajenom rasporedu. Svi učenici putnici dužni su u autobusu nositi maske kao i u zajedničkim prostorijama škole. Prilikom ulaska u školu učenici dezinficiraju ruke i cipele te ulaze u učionicu i tamo ostaju za vrijeme trajanja nastave i odmora.

Razredna nastava ulazi na glavni ulaz a predmetna na bočni poštujući razmak.

Učenici će dobiti 2 maskice koje su dužni nositi prilikom vožnje u autobusu i na hodnicima škole.

Molimo vas da prvi dan koristite svoje maskice kako bi se djeca mogla voziti u autobusu do škole.

Obavezno svaki dan potrebno je mjeriti temperaturu i zapisati je u informativku koju dijete redovito nosi u školu.

Prvi dan nastave imat ćemo 4 sata, a razvoz će biti u 11:05 sati.

Za vrijeme nastave učenicima je zabranjeno napuštati prostor škole (školska zgrada, dvorana, igrališta i dvorište) Učenici se zadržavaju u svojim učionicama i maksimalno izbjegavaju fizički susret sa učenicima drugih razrednih odjeljenja. Marenda će se posluživati kao pakirani obrok u učionicama.

Prvi dan nastave na satu razrednika učenici će biti upoznati sa mjerama zaštite.

Svim učenicima želimo dobar početak te puno uspjeha u novoj školskoj godini!

Vaši učitelji.

Protokol – COVID -19

OBAVIJEST

S ciljem preventivnog postupanja i zaštite zdravlja građana, a u skladu s Uputom Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, obavještavamo sve roditelje učenika i ostale korisnike da zahtjeve za izdavanje potvrde o statusu redovnog učenika, prijepise ocjena, duplikate svjedodžbi i slično dostavljaju na adresu elektroničke pošte Škole:

ured@os-omisalj.skole.hr

            Zbog trenutne epidemiološke situacije potvrde o statusu redovnog učenika izdaju se elektroničkim putem dok će se prijepisi ocjena/duplikati svjedodžbe podnositelju zahtjeva uputiti poštom.                                                                                                                               

Obrazac zahtjeva za izdavanje potvrde o statusu redovnog učenika

Obrazac zahtjeva za izdavanje prijepisa ocjena – duplikata svjedodžbe

                                                                                                                          Tajništvo

POČINJE PRIJAVA OBRAZOVNIH PROGRAMA

Dragi osmaši,

od sutra počinje prijava obrazovnih programa!

Kao što je propisano Odlukom o upisu učenika u I. razred srednje škole u školskoj godini 2020./2021., dana 8. srpnja 2020. godine započinju prijave obrazovnih programa u sustavu NISpuSŠ.

Prijave obrazovnih programa započet će od 12:00 sati, a ogledne ljestvice poretka bit će vidljive nakon 22:00 sata istoga dana.

Obrazovni programi će se moći prijavljivati sve do 22. srpnja 2020. (uz iznimku onih obrazovnih programa koji zahtijevaju dodatne provjere, a koji će se moći prijavljivati do 12. srpnja 2020.)

Od 22.-24.7. dostavljaju se prijavnice osnovnoj školi kao što ste se dogovorili s pedagoginjom škole.

Konačne ljestvice poretka za sve programe, pa i one s ranijim rokom prijave, bit će generirane 25. srpnja 2020. godine.

Naglašavamo svim kandidatima da listu prioriteta treba pažljivo pripremiti tako da se na vrh liste postavi obrazovni program koji se najviše želi upisati, a zatim i ostali, željenim redoslijedom.

Vaša pedagogica

Petra Tabulov-Strelov

OBAVIJEST RODITELJIMA I UČENICIMA OD 1. DO 7. RAZREDA

Obavještavamo roditelje i učenike od I. do VII. razreda, da zbog epidemioloških mjera koje su još uvijek na snazi, preuzimanje svjedodžbi za školsku 2019./2020. godinu obavit će se prvi dan nove školske godine, 7. 9. 2020.

Istog dana obavit će se povrat starih udžbenika od školske 2019./2020. godine kao i preuzimanje novih udžbenika za školsku 2020./2021. godinu.

ODLUKA O PONIŠTENJU JAVNOG POZIVA

Na temelju čl. 14. stavka 8. Pravilnika o izvođenju izleta, ekskurzija i drugih odgojno-obrazovnih aktivnosti izvan škole („NN“ 67/14 i 81/15) i Obavijesti o mogućnosti izvođenja višednevne izvanučioničke nastave za učenike osnovnih i srednjih škola Ministarstva znanosti i obrazovanja od 4. lipnja 2020. godine (KLASA: 602-01/20-01/00342; URBROJ: 533-05-20-0002) Povjerenstvo za provedbu javnog poziva i izbor najpovoljnije ponude donosi slijedeću Odluku kojom poništava Javni poziv za provedbu izvanučioničke nastave.

Foto izazov na temu proljeća

Kada pomislimo na proljeće, odmah se sjetimo šarenila boja, opojnih mirisa cvijeća i voćki u cvatu. Pomislimo i na pejzažne lirske pjesme koje često učimo u školi. Učenicima viših razreda učiteljica Maja dala je neobičan izazov – fotografiju, a kao motivaciju stihove R. M. Rilke ¨To je opet proljeće. Zemlja je kao dijete koje zna pjesme napamet.¨ Moramo priznati da su naši učenici pravi mali kreativci i ugodno su iznenadili učiteljicu koja je njihove fotografije spojila u video zapis.

Fotografijama i stihom učenici su tako obilježili 22. svibnja – Dan zaštite prirode u Republici Hrvatskoj te Međunarodni dan biološke raznolikosti.

Obavijest roditeljima budućih prvašića

“Kaže se nije svako zlo za zlo… pa nam je tako i ova kriza otvorila neke nove vidike i dozvolila nam da upoznamo sebe”, riječi su jedne naše učiteljice prvog razreda koje nas podsjećaju koliko smo bogatiji za nova radna i životna iskustva. Upravo to bogatstvo nosimo sa sobom u sljedeću nastavnu godinu u kojoj nam dolazi nova generacija prvašića!

ODGOVORI NA ČESTO POSTAVLJENA PITANJA RODITELJA

Zašto se u škole vraćaju samo učenici 1. – 4. razreda, a ne svi kad su škole sigurne prema uputama HZJZ-a?

Za početak, kako bi škole mogle osigurati prostorne uvjete koje traži HZJZ, nije moguće vratiti u škole sve učenike i održati nastavu za sve razrede.

Drugi razlog je što učenici razredne nastave teško mogu učiti i stjecati neke temeljne vještine (čitanje, pisanje, crtanje…) bez odrasle osobe i to im se mora osigurati. Uz to, u školi će se izvoditi cijela satnica.

Također, u razrednoj nastavi se radi s manjim brojem učitelja nego u predmetnoj nastavi.

Je li povratak u školu obvezan za sve učenike razredne nastave?

Upute HZJZ-a kažu da je škola sigurna za zaposlenike i učenike uz pridržavanje navedenih mjera pa učenici razredne nastave trebaju ići u školu.

Roditelji čija djeca neće ići u školu, kao i inače, trebaju opravdati izostanak s nastave.

Razlozi za nedolazak u školu mogu biti objektivni kao što su: bolest, izmještenost zbog potresa, osnivač ne može brzo osigurati primjeren prijevoz, lokalno žarište (primjer Brač) itd. Također, mogu biti i subjektivne okolnosti poput teško bolesne osobe u kućanstvu i roditelj se boji poslati dijete u školu iako u redovitoj situaciji to ne bi bila opravdana isprika.

Učenici koji će ostati kod kuće imat će priliku još neko vrijeme, dok se ne obradi obvezno gradivo, sudjelovati u mješovitoj nastavi uz pomoć Škole na trećem, ali se prema novim uputama mogu i naknadno uključiti u razredni odjel.

S poštovanjem,

Ministarstvo znanosti i obrazovanja