I naša škola se uključila u akciju “Čep za kabinet”

Udruga “I djeci s ljubavlju” iz Rijeke ove godine nastavlja s projektom prikupljanja plastičnih čepova u sklopu nacionalnog programa “Želimo vježbati vid”. Cilj akcije je prikupiti dovoljno čepova, odnosno financijskih sredstava za opremanje kabineta za vježbanje vida u slabovidne djece. Bit će to prvi kabinet takve vrste u našoj županiji. Dvije tisuće čepova omogućuje kupovinu jedne posebne tipkovnice koja je namijenjena predškolskoj djeci.

Čepove ćemo prikupljati u školi do kraja školske godine te vas molimo da se i vi uključite.

Dan šarenih čarapa

 

Dan šarenih čarapa ili Svjetski dan osoba s Down sindromom obilježava se 21.3. ,a svrha mu je upoznati svijet i potaknuti ljude na veće razumijevanje i poboljšanje njihovog položaja u društvu. Dan je to kada se skreće pozornost na sve probleme i izazove s kojima se osobe sa sindromom Down i njihovi roditelji i bližnji susreću, ali se ukazuje i na njihovu posebnost pa tako mnogi kako bi im dali podršku odjevaju različite čarape.

 

Naša Lana dobila je podršku cijele škole, a od svog razreda i poklone i pravu malu zabavu.

U našoj školi održano Gradsko natjecanje mladih Hrvatskog Crvenog križa

U subotu 10.ožujka 2018.godine u prostorijama PŠ Dobrinj održano je 21. gradsko natjecanje mladih Hrvatskog Crvenog križa. Na natjecanju su sudjelovale 4 ekipe pomladka (osnovnoškolci) te 2 ekipe mladeži (srednjoškolci) koje su se natjecale u pružanju prve pomoći unesrećenom. Našu školu predstavljali su osmaši Tajana Čorapović, Elda Piragić, Dominik Mance, Franko Fugošić, Ivan Sršić i Denis Husikić.

Čestitamo Omišljankama na pobjedi!

NAŠI USPJEŠNI ŠAHISTI

Na regionalnom natjecanju iz šaha održanog 27. veljače u Rijeci, učenici naše škole: Nikola i Anton Dujmović, Ivan Sršić i Jakov Dragičević osvojili su sjajno prvo mjesto. Bravo za naše uspješne šahiste!!!

PLES PODRŠKE

28. 2. obilježen je Dan ružičastih majica.  
Cijela škola je zaplesala u ritmu pjesme “Život nije siv” čime smo poslali poruku prijateljstva i podrške svima kojima je ona potrebna.

Osmaši obilježili Međunarodni dan sjećanja na Holokaust

I ove godine okupili su se osmaši naših otočnih škola kako bi  29. siječnja u 14:00 sati u OŠ Malinska-Dubašnica obilježili Dan sjećanja na žrtve holokausta. 
 
Pri organizaciji su pomogli Udruga antifašističkih boraca i antifašista otoka Krka, OŠ Malinska-Dubašnica kao i stručni aktiv učitelja povijesti otoka Krka.
U službenom dijelu programa prikazan je dirljivi dokumentarac Igora Paulića „Povratak posljednjeg“, koji govori o sudbini obitelji Mandić iz Opatije. Film prati Olega Mandić koji je kao jedanaestogodišnji dječak, zajedno s majkom i “babuškom”, prošao kroz strahote koncentracijskog logora u Auschwitzu. Zanimljivo je da baš on, zajedno s majkom i bakom, posljednji napustio logor krajem veljače 1945.
 
Nakon filma gospodin Oleg Mandić podijelio je sa prisutnima svoje potresno svjedočanstvo i odgovarao na pitanja zainteresirane publike.
 
Na kraju je osmašima otkrio da je upravo zahvaljujući iskustvu Auschwitza imao prekrasan život jer je još u njihovim godinama shvatio da mu se od svega ružnog što mu život nosi ono najgore već dogodilo. –Lijepo i ružno uvijek će vam se događati, a ružno je zapravo samo vaša percepcija toga. Važno je da kockice u glavi posložite već sada, u ovim vašim godinama, poručio im je Mandić.
Manifestacijom je odana počast i svim otočankama i otočanima koji su svoje živote izgubili u talijanskim i njemačkim konclogorima, a čija su imena i podaci bili ispisani na panelima.