Code Week 2021.

I ove godine sudjelovali smo u Europskom tjednu programiranja koji se ove godine održava od 9. do 24. listopada. Europski tjedan programiranja je društvena inicijativa čiji je cilj na zabavan način približiti djeci programiranje i digitalnu pismenost.

            Tako su naši prvaši rješavali mozgalice, plesali ples robota i po prvi put programirali likove iz omiljenih crtića koristeći aplikacije za početno programiranje. Drugaši i trećaši su pisali tajne poruke na glagoljici, razgovarali tajno (da mogu biti jaaako tihi) koristeći abecedu gluhonijemih, te učili o pikselima i načinu na koji računalo „vidi“ slike crtajući slike upravo na taj način.

            Dobro smo se zabavili, nešto novo naučili, trenirali strpljivost i upornost, nasmijali se i već smo spremni za nove izazove.

Judita Bojić

Nastavi čitati

Sa Zebrom sigurno u školu

U ponedjeljak 18.10.2021. naše prvašiće posjetilu su policajac Danijel Drglin i predstavnik HAK-a Damir Kremenić. Upoznali su ih s HAK-ovim programom „Sa Zebrom sigurno u školu“ i pokazali kako će sigurno doći od kuće do škole te koja pravila treba poštovati u prometu.  Prvašići su dobili knjižicu Sa Zebrom u školu, fluorescentne prsluke i prigodne privjeske. Najvažnije je ipak znanje o pravilnom ponašanju u prometu koje će ih štitit kako ne bi nastradali.

Nariman Pavačić

Nastavljamo s eTwinning projektom Uz čitanje riječi rastu 2 /Words grow by reading 2

Tijekom prošle školske godine tadašnji petaši i šestaši uključili su se, pod vodstvom učiteljice Maje Polonijo,  u prvi eTwinning projekt naziva Uz čitanje riječi rastu kojem je cilj bio poticanje čitanja kod djece, razvijanje kritičkog mišljenja, učiti kako se odnositi prema knjizi, pobuditi interes učenika za samostalno posuđivanje i čitanje knjiga i time utjecati na izgrađivanje svestrane stvaralačke osobe razvijenih sposobnosti čitanja, izražavanja, doživljavanja i vrednovanja književnih djela, razvijati kulturu provođenja slobodnog vremena.

S velikim ponosom i zadovoljstvom možemo reći da smo projekt izvrsno odradili, kandidirali ga i ostvarili priznanje Nacionalne oznake kvalitete.

Ove smo školske godine odlučili i nastaviti. Učenici su pokazali veliki interes za daljnjim radom na ovome projektu, svidjelo im se što su imali mogućnosti kreativnije se izraziti, slobodu odabira knjiga i što su upoznali mnoštvo novih digitalnih alata.

Kao uvod u naše projektne aktivnosti, odradili smo zajednički upitnik o čitanju i navikama čitanja.

Sedmaši su pripremili motivacijski plakat na temu našeg projekta uz pojašnjenje zašto je čitanje važno te osmislili osnovna prava čitatelja. Plakate smo zatim postavili na školski pano kao poticaj i ostalim učenicima škole.

Sudjelovali smo zatim (i šetaši i sedmaši) u obilježavanju Europskog dana jezika te se priključili Jezičnom izazovu u kojem su sudjelovali i ostali naši projektni partneri.

Pred nama je mnoštvo novih aktivnosti, izazova i nadamo se i veselimo uspješnom projektu i ove školske godine.

Učiteljica Maja Polonijo

Dani kruha i zahvalnosti za plodove zemlje

Tijekom listopada obilježavamo Dane kruha i zahvalnosti za plodove zemlje, a 16. listopada obilježavamo Svjetski dan hrane.

Već tradicionalno učenici razredne nastave  obilježavaju ove dane i na taj način osvještavaju važnost kruha i plodova zemlje. Učenici su proteklih dana recitirali, pjevali i molili se u znak zahvalnosti. U školskom holu priredili su prigodne izložbene panoe sa svojim radovima, kao i stol pun mirisnih krušnih proizvoda i plodova, koje su skupa sa svojim mamama i bakama napravili i donijeli.

Ovim malim projektom nastojimo razvijati osjećaj zahvalnosti za hranu koju imamo, ali i za zaštitu okoliša te upoznati učenike s važnošću biološke raznolikosti naše domovine, ali i ostvariti osjećaj zajedništva uz blagovanje za  „zajedničkim stolom“.

Daniela Braut

1. razred
2. razred
3. razred
4. razred
Nastavi čitati

Zasadi stablo…

U sklopu izvannastavne aktivnosti Ekološka grupa, učenici 4. razreda zasadili su sadnicu smokve. Vrijedne ruke školsko su dvorište tako obogatile za još jedu voćku. 

Svako je stablo doprinos u borbi protiv klimatskih promjena, a nadamo se kako će plodovi ovog našeg za koju godinu biti ukusna poslastica u prvim danima školske godine.

Daniela Braut

Slijede slike…

Nastavi čitati

Dobrodošli, prvašići!

U ponedjeljak, 6.rujna 2021.godine, svoje školovanje započela je još jedna generacija učenika prvih razreda PŠ Dobrinj.

Najveseliji dio prvog dana bio je svečani doček prvašića. Uzbuđeni učenici i njihovi roditelji dočekani su programom dobrodošlice koji su za njih pripremili učenici viših razreda te im se obratio voditelj škole Krunoslav Čuljat sa prigodnim riječima kao i učiteljica Nariman Pavačić.

Dragi prvašići, dobrodošli! Nadamo se da ćete ostati ovako veseli i zaigrani kao danas i da ćete s takvom radošću svakog dana ulaziti u svoju učionicu!

Početak nove školske godine

Poštovani roditelji, dragi učenici!

Nastava započinje u ponedjeljak 6.rujna 2021. godine u 7.30 sati. Učenici dolaze u školu autobusom prema uobičajenom rasporedu, a u 9:00 sati je organiziran prijevoz kući.

Učenici u školu dolaze s praznim školskim torbama kako bi mogli preuzeti udžbenike i radne bilježnice.

Prijem prvašića će biti u 8:00 sati.

Svi učenici putnici dužni su u autobusu nositi maske kao i u zajedničkim prostorijama škole. Prilikom ulaska u školu učenici dezinficiraju ruke i cipele te ulaze u učionice.

Prvog dana nastave učenici neće imati marendu niti produženi boravak. 

Za vrijeme nastave učenicima je zabranjeno napuštati prostor škole (školska zgrada, dvorana, igrališta i dvorište) Učenici se zadržavaju u svojim učionicama i maksimalno izbjegavaju fizički susret sa učenicima drugih razrednih odjeljenja. Marenda će se posluživati u učionicama.

Prvi dan nastave na satu razrednika učenici će biti upoznati sa mjerama zaštite.

Svim učenicima želimo dobar početak te puno uspjeha u novoj školskoj godini!

Vaši učitelji.

UPUTE ZA SPRJEČAVANJE I SUZBIJANJE COVID-19

Početak nove školske godine je pred nama, a epidemija COVID-19 je i dalje tu. Kako bismo što bezbolnije prošli kroz predstojeću školsku godinu te kako bismo zaštitili jedni druge, Hrvatski zavod za javno zdravstvo i Ministarstvo znanosti i obrazovanja donijeli su Upute kako spriječiti širenje epidemije u školama i predškolskim ustanovama.

Upute možete naći na slijedećoj poveznici:

Upute-za-sprječavanje-i-suzbijanje-epidemije-bolesti-COVID-19-vezano-uz-rad-predškolskih-ustanova-osnovnih-i-srednjih-škola-u-školskoj-godini-2021.-2022..pdf (hzjz.hr)

Sretan početak nove školske godine želimo svim učenicima, nastavnicima i ostalim djelatnicima naše škole.