Štrajk se nastavlja do daljnjeg

Obavještavamo roditelje da je Sindikat hrvatskih učitelja najavio štrajk i za petak 22. studenoga 2019. godine.

Učenici koji dođu u školu bit će zbrinuti. Sve promjene objavit ćemo na web stranici škole.

Dodatne upite možete poslati na e-mail škole: ured@os-omisalj.skole.hr

I ove smo se godine uključili u natjecanje Dabar

Dabar je međunarodno online natjecanje kojim se potiče razvoj računalnog razmišljanja od prvog razreda osnovne škole kroz rješavanje primjerenih problemskih i logičkih zadataka, stvaranje strategija za analiziranje i rješavanje problema te programiranje čime se postupno uvodi učenike u svijet digitalne tehnologije. Sudjelovati mogu svi zainteresirani učenici, bez obzira na školski uspjeh.

U četiri kategorije ove godine se natjecalo 60 učenika naše škole, pod vodstvom učiteljica Judite Bojić i Teodore Tomljenović. Natjecanje je održano od 11. do 15. studenog.

Nastava 7. studenoga 2019. godine

Obavještavamo sve roditelje i učenike da će se sutra, 7. studenoga 2019. godine nastava u PŠ Dobrinj odvijati prema rasporedu.

Sve dodatne informacije možete dobiti putem e-maila škole: ured@os-omisalj.skole.hr

Najava štrajka 5. i 6. studenoga 2019. godine

Obavještavamo roditelje da je za utorak i srijedu, 5. i 6. studenoga 2019. godine, Sindikat hrvatskih učitelja najavio štrajk.

Učenici koji dođu u školu bit će zbrinuti.  Sve promjene objavit ćemo na web stranici škole.

Dodatne upite možete poslati na e-mail škole: ured@os-omisalj.skole.hr

Ova slika ima prazan alt atribut ; naziv datoteke je klupe-1024x359.jpg

Naši učenici na edukaciji ¨Junior spasilac¨

Edukacija ¨Junior spasilac¨ održana je od 14.10. – 16.10.2019.godine u organizaciji Gradskog društva Crvenog križa Krk u hotelu Corinthia u Baški pod vodstvom instruktora Ivana Zravića te dr. med. Andrije Orlića. Ovogodišnji sudionici bili su učenici OŠ Malinska – Dubašnica te učenici OŠ Omišalj PŠ Dobrinj – Ana Marija Šneperger i Matija Bolkovac (7.r.) te Nino Bobovčan, Filip Šantić i Nikola Saftić (8.r.) Prvoga dana u 8 i 30 okupili smo se na recepciji te se tamo upoznajemo i krećemo na bazen. Na bazenu učimo osnove plivanja i skokova (s iskorakom, na glavu, na noge). Nakon toga odlazimo u salu gdje učimo teoriju te osnove prve pomoći. Drugoga dana raspored je bio vrlo sličan prvome. Edukacije traju cijeli dan, ima puno toga za naučiti i izvježbati. Posljednjeg dana održao se ispit koji smo svi uspješno položili.

Nino Bobovčan, 8.r.

Mala staroslavenska akademija

Od 22 do 25. listopada 2019. održavao se XXII. po redu saziv Male staroslavenske akademije „dr. Antun Mahnić“ u OŠ „Fran Krsto Frankopan“, MŠ Krk. Tema je bila »Branko Fučić (1920. – 1999.) – erudit, pješak, glagoljaš, Bodul i građanin svijeta« i podtema Ankica Kirinčić, uspomena na učiteljicu utemeljiteljicu Akademije.

Program je okupio darovite sedmaše svih otočnih škola, kao i gostujuću školu iz Kraljevice. Pretposljednji dan odvijala se cjelodnevna terenska nastava ne području Istre – u Pazinu, Bermu i Humu. Cilj je bio što bolje upoznati znanstveno – istraživački rad akademika Fučića. Program je završio u petak završnom svečanošću na kojoj su učenici prezentirali svoje radove i postignuća.

Iz naše škole sudjelovali su učenici , Moreno Magdić, Marina Magdić i Emilija Ikić .

„Da bimo i k letu!“

NASTAVA 29. LISTOPADA

Obavještavamo sve roditelje i učenike da će se sutra 29. listopada 2019. godine nastava u PŠ Dobrinj odvijati prema rasporedu.

Sve dodatne informacije možete dobiti putem e-maila škole: ured@os-omisalj.skole.hr

ZASADI DRVO, NISI PANJ

Naši učenici i učenice danas sigurno nisu bili panjevi!

Osnovna škola Omišalj i Područna škola Dobrinj odazvale su se pozivu nacionalne inicijative na dane kolektivne sadnje stabala pod nazivom „Zasadi drvo, ne budi panj“

Ipak smo mi eko škole i već nam je u navici zaprljati ruke i tenisice kopajući i sadeći! Kao i uvijek kada su motike u rukama, glavni koordinatori akcije bili su naši vrijedni domari, ali to ne znači da se cure i dečki nisu jednako ozbiljno primili krampa. Fotografije će vam sve reći. Nadamo se da ste i vi izišli na sunce i posadili sadnicu na svačiju dobrobit, a ako niste, još uvijek stignete!

Continue reading

NASTAVA 22. LISTOPADA

Obavještavamo sve roditelje i učenike da će se sutra 22. listopada 2019. godine nastava u PŠ Dobrinj odvijati prema rasporedu.

Sve dodatne informacije možete dobiti putem e-maila škole: ured@os-omisalj.skole.hr

Posjet osmaša Vukovaru (3. – 4. listopada 2019.)

Mrkla je noć; tri su sata ujutro, a mi, učenici osmih razreda zaplovili smo na poprilično dug put prema gradu heroja, Vukovaru. Utrčali smo u autobus te zauzeli najbolja mjesta. Znali smo da će on biti naše utočište sljedećih 7 sati. Čuli smo svakakve glasine o samom kompleksu spavaćih soba, prostorija namjenjenih predavanjima te blagavaonici. Sobe su vrlo velike, tople i ugodne. No, nismo tu došli zbog spavanja već da vidimo što se dogodilo u tome gradu te da nešto više saznamo o Domovinskome ratu.

Po dolasku razgledali smo dvorac Eltz te saslušali dva predavanja. Nakon tih aktivnosti uslijedio je odmor te pripreme za odlazak u kuglanu. No, do te kuglane nismo ni došli, izašli smo iz autobusa 2km ispred nje te umjesto toga posjetili smo jedan trgovački centar. Razgledali smo, ali i kupili mnoge artikle. Navečer smo se sjajno zabavili u disku. Zabavi je došao kraj, počeo je novi dan te je došlo vrijeme za nove spoznaje.

Sljedećeg dana posjetili smo Memorijalno groblje, masovnu grobnicu na Ovčari te bombardiranu bolnicu. To je za nas bio veliki dan jer nismo mogli ni pretpostaviti što nas ondje čeka. Te snažne riječi koje smo čuli u nama su probudile nekakvo posebno osjećanje. Bili smo posve tihi te u dubini naše duše u najdublje zakopanim osjećajima tek počinjali shvaćati što se zaista dogodilo u isprva sasvim običnu gradu uz granicu naše lijepe Hrvatske.

Prije odlaska u grad patnje i boli učitelji su nas pokušali pripremiti na sve nove spoznaje na našem bezbrižnom putovanju. Naša su se očekivanja promjenila čim smo čuli te vidjeli preko slika što je rat učinio. U ta dva dana, koliko smo ondje odsjeli, proživjeli smo sve ratne strahote te tek sada uvidjeli koliko nam je lijepo. Nismo zahvalni na svemu što imamo već želimo nešto više i bolje. Koliko zapravo vrijedi naš život? Ova činjenica u svakome će probuditi osjećaj zahvalnosti i sreće. Mi svoj život ne možemo platiti nit’ po koju cijenu. No oni su morali, naši predci koji su vlastiti život

dali za našu domovinu. Njihov je život vrijedio 2 marke ako su htjeli da ih upucaju neprijatelji. U slučaju da nisu imali taj novac, za njih bi uslijedio pakao; mučenje, bol i ogromna tuga.

Svakim pucnjem ugasio se jedan život, jedna mala iskra koja pomaže svojemu narodu, ona mala iskra koja se samo brani, ona mala iskra koja nije pobjegla glavom bez obzira na spoznaju da dolazi rat, ugasila se iskra onoga koji je samo htio slobodnu državu. Nije ta iskra mnogo tražila, no, eto, nekima se činilo da je. Jedna obitelj izgubila je svoju iskru, ne čini se to toliko loše, no na samu pomisao da kada se vratiš kući i da te ne dočekaju tople ruke spremne pomoći, u nama stvaraju gnjev. Vukovarci su oprostili, i mi smo, cijela Hrvatska. Sada je naš moto da ne zaboravimo na sve te suze, na svu tu bol i patnju, da ne zaboravimo na neku iskru koja je svoj život dala za nas. Baš toj jednoj iskri smo zahvalni na ovoj mirnoj državi. Hvala ti Iskro! Pod dojmovima smo nakon kviza krenuli svojim kućama u zagrljaj našim iskrama. Dugo ćemo pamtiti ovu priču o iskrama, te ljude koji su nam u spomen te iskre ispričali njenu tužnu priču.

Lara Campanello, 8.r.