ZASADI STABLO, NE BUDI PANJ

NISMO PANJEVI!

Zasadi stablo, ne budi panj je hvalevrijedna inicijativa koju smo odlučili podržati i ove godine, unatoč izazovnim okolnostima u kojima se nalazimo. No, ako COVID-19 na nešto nije utjecao, to je zasigurno ekološka svijest u svima nama, koju nastojimo razvijati i kod djece. Djelatnici Osnovne škole Omišalj i Područne škole Dobrinj odlučili su, stoga, zaprljati rukice i zasaditi sadnice te na taj način podržati Nacionalnu kampanju sadnje stabala u Hrvatskoj.

Glavni odgovorni za organizaciju akcije su bili naši vrijedni domari, ali su i učenici sudjelovali u akciji pa valja naglasiti i njihovu važnost u cjelokupnom procesu. Na sličicama se može dobro vidjeti ono što je zasađeno, kao i naši vrijedni učenici koji su odradili veliki dio posla prilikom sadnje.

Osim organizatora ove važne ekološke inicijative, bez kojih do kolektivne sadnje ne bi niti došlo, zahvaljujemo i onima koji su donirali sadnice, kao i onima koji su pomogli u sadnji. U Dobrinju su tako, zahvaljujući H&B Hortikulturi Malinska, zasađena dva šipka, dvije smokve i trešnja, a GreenGarden Rasadnik iz Njivica donirao je stablo velike autohtone kostele, koje je zasađeno u Omišlju. U Omišlju je u sadnji pomogla i Pesja d.o.o., kojima također upućujemo velike zahvale.

OFF

Categories: Događanja, Obavijesti

Ibojka Muždeka Mesaroš