VJEROUČENICI ZA MARIJINE OBROKE

Vjeroučenici 2.a i od 3. do 8. razreda zajedno sa svojom vjeroučiteljicom prof. Katarinom Čakarun ove školske godine, tijekom Došašća, odlučili su izdvojiti mali dio svojeg džeparca za gladnu djecu, tj. za dobrotvornu organizaciju pod nazivom Marijini obroci.

Marijini obroci nude obroke koji mijenjaju život najsiromašnijoj djeci svakoga školskog dana. To je dobrotvorna organizacija s jednostavnom praktičnom idejom: osiguravajući po jedan svakodnevni obrok u školama za svakog malog učenika, djeca odlučuju doći u školu, gdje ih se može obrazovati za njihovo bolje sutra – bez siromaštva.

Marijini obroci nazvani su po Mariji, Isusovoj majci, koja je svoje dijete odgojila u siromaštvu. Vizija organizacije je da svako dijete primi barem jedan svakodnevni obrok u svojoj školi ili drugom mjestu na kojem se obrazuje.

Vjeroučenici su, gledajući film o siromašnoj djeci po cijelom svijetu, vidjeli kako žive njhovi vršnjaci i sve je to rezultiralo time da su se počeli skupljati prilozi za gladnu djecu. Za jedno dijete potrebna su samo 22€ za prehranu tijekom cijele školske godine, a čak i najmanji iznosi mogu imati veliki učinak. Naši vjeroučenici bili su vrijedni te se skupilo lijepih 75€, a vrijedi spomenuti i pojedine učenike koji su u dogovoru s roditeljima poklonili cijeli svoj mjesečni džeparac.

Ovim se putem zahvaljujem  i mojim vjeroučenicima i njihovim roditeljima na prilogu. Veselimo  se jer smo omogućili školovanje i hranu djeci koja su bila prepuštena gladi, siromaštvu i ulici.

Vjeroučiteljica   Katarina Čakarun

OFF

Categories: Nekategorizirano

Samanta Malešić