Učenici 3. razreda upoznaju grad Rijeku kao središte Primorsko – goranske županije

U utorak, 25. travnja učenici i učiteljice trećih razreda Osnovne škole Omišalj i Područne škole Dobrinj otišli su na terensku nastavu kako bi pobliže upoznali grad Rijeku kao središte Primorsko – goranske županije.

U 8:00 sati uputili smo se autobusom u grad Rijeku, a naše prvo odredište bio je Trsat i Trsatska gradina. Naučili smo nešto o povijesti Trsatske gradine i njezinim legendama. Spuštajući se Trsatskim stubama u centar grada, svi smo se usredotočili na brojanje stuba, a kada smo došli do podnožja, zaključili smo da nitko od nas nije izbrojao isti broj stuba.

Nakon šetnje gradom posjetili smo Hrvatsko narodno kazalište Ivan pl. Zajc gdje nas je dočekala simpatična gospođa Maja koja nas je provela kroz skrivene kutke kazališta.

Poslije kazališta uputili smo se u studio i režiju regionalne televizije Kanal Ri. Tamo smo vidjeli kako izgleda jedan radni dan televizijskog voditelja ispred i iza kamera. Svi smo stali na scenu dnevnika te snimili prilog o današnjoj terenskoj nastavi.

Nakon naših pet minuta slave, uputili smo se u Muzej grada Rijeke, točnije u Palaču Šećerane. U muzeju smo vidjeli muzejske predmete i dokumente koji su obilježili povijest Rijeke u razdoblju od 18. do 21. stoljeća. Osim povijesnih predmeta, uživali smo i u izložbi manje poznatih radova bečkog slikara Gustava Klimta.

Time je i završilo naše upoznavanje grada Rijeke. Umorni, ali kulturno bogatiji vratili smo se u Omišalj sa željom da čim prije odemo na neki drugi izlet.

 

Učiteljice Martina Dragin, Jelena Radoš i Dunja Merc

 

OFF

Categories: Nekategorizirano

Samanta Malešić