TRENING ŽIVOTNIH VJEŠTINA

Ovaj univerzalni preventivni program provodi se u našoj školi od njenog osnutka, u suradnji s Nastavnim zavodom za javno zdravstvo PGŽ. Radi se o programu nove generacije temeljenom na znanosti čiji je cilj umanjiti rizične te ojačati zaštitne faktore u podlozi niza rizičnih ponašanja i nepovoljnih razvojnih ishoda. Interaktivnim radom pod vodstvom razrednika ili školskog stručnog suradnika, dodatno educiranih za provedbu, učenici razvijaju niz vještina koje ih čine kompetentnijim i spremnijim za djelotvorno suočavanje sa životnim izazovima (osobne vještine samoregulacije, komunikacijske i socijalne vještine te vještine odupiranja).

U ovoj školskoj godini u MŠ Omišalj program su provodile Ana Živković u 3.a, Glorija Škuver u 3.b, Brigita Šprohar u 4.r., Ana Mužević Babič u 5.r., Ivana Mihaeljević u 6.a i Sabina Tudor u 6.b.

Učenici razredne nastave korelirali su novostečene vještine s ostalim predmetima, a učenici viših  razreda su nakon provedenog programa realizirali razredne projekte.

Njihove projekte pogledajte u nastavku.

 

5. razred – TŽV
6.a – TKO SAM JA
6.b – ANKSIOZNOST
OFF

Categories: Obavijesti

Ibojka Muždeka Mesaroš