Terenska nastava u Istri

Zanimljivu, poučnu, ali i zabavnu terensku nastavu iz hrvatskoga jezika i povijesti imali su učenici šestog i sedmog razreda kad su 18. listopada posjetili neke dijelove Istre. Vodile su ih učiteljice Željka Mišta, Ivana Mihaljević, Dragica Vukušić i asistentica Jelena.

Najprije su stali podno Roča i Huma i pješice obišli Aleju glagoljaša. Zaustavili su se pred svakim spomenikom, a učenici su po grupama o svakom ispričali najvažnije podatke koje su ranije pripremili. Nažalost. Ometala nas je kiša koja je sve jače padala.

Zbog proloma oblaka odustali smo od posjeta Motovunu, a o tom gradu, njegovoj arhitekturi, povijesti i značaju, o Velom Joži i Vladimiru Nazoru učenici su čuli u autobusu. U podnožju Motovuna zadržali su se samo na ručku u restoranu Conviva.

Posljednji grad koji su posjetili bio je Poreč. Obišli su Eufrazijevu baziliku koja je oduševila i učenike i učitelje, a kako je napokon prestala kiša i zasjalo sunce, mogli su i prošetati Porečom. Kući su se vratili uvečer, zadovoljni i puni dojmova.

 

capture3

OFF

Categories: Nekategorizirano

Ibojka Muždeka Mesaroš