SVEČANA PROSLAVA DANA ŠKOLE

Dan OŠ Omišalj svečano je proslavljen 24. svibnja 2023. godine prigodnom priredbom i nogometnim utakmicama te druženjem učenika i učitelja matične i područne škole. Inače, Dan škole povezan je s Danom Općine Omišalj, odnosno blagdanom Duhova i Duhovskim utorkom.

Sve je započelo okupljanjem u školskom dvorištu gdje je održana priredba u jutarnjim satima, a svojim su nam dolaskom veliku čast iskazali načelnik Općine Dobrinj g. Neven Komadina, predsjednica Općinskog vijeća Općine Omišalj gđa. Dunja Mihelec i predstavnici Upravnog odjela Općine Omišalj, članovi Školskog odbora, omišaljski župnik i brojni roditelji koji su došli bodriti svoju djecu.

Na početku su mladi sopci Ivan Antončić i Dominik Feretić na sopilama odsopli mantinjadu kojom u Omišlju započinju sve važnije svečanosti, a potom je zbor dviju škola otpjevao Himnu Republike Hrvatske. Nakon uvodnih riječi i pozdrava ravnateljice Ivane Žuvić, koja je zahvalila svim učenicima i roditeljima, ali i školskom kolektivu, započeo je program koji su osmislili učenici.

Ivona Radović, učenica 1.a razreda krasnoslovila je stihove omišaljskoga pjesnika Nikole Kraljića „V Omišju“, a učenici 4. i 5. razreda, pod vodstvom vjeroučiteljice Katarine Čakarun, predstavili su projekt u kojem su sudjelovali kao odabrani među 70-ak škola iz cijele Hrvatske i otpjevali pjesmu napisanu i skladanu za tu priliku. Učenici dramske skupine 5. b razreda, koje vodi učiteljica Ivana Šarić, pripremili su igrokaz „Potraga za znanjem“, a solist Roko Barbalić iz PŠ Dobrinj, u pratnji zbora, otpjevao je „Otok od zlata“.

Dan škole prilika je da se istaknu i najbolji učenici, odnosno učenici koji su sudjelovali na županijskim natjecanjima iz određenih predmeta i područja. Uz simboličnu nagradu i pohvalnicu, ravnateljica je prozvala 29 učenika i, u ime svih prisutnih, čestitala na uspjehu, baš kao i mladim sportašima koji sa svojim sportskim kolektivima postižu značajne rezultate u sportu i tako promoviraju našu školu.

Nadalje, učenici 4. r. PŠ Dobrinj, sa svojom su učiteljicom Martinom Radešić izveli recitaciju Ante Gardaša „Najljepše je biti dijete“, a učenici 3. r. PŠ Dobrinj (pod budnim okom učiteljice Jelene Radoš) izveli su dramsku igru „Mačka kod zubara“, prema tekstu Luke Paljetka, s kojom su se predstavili na LiDraNu.

Sve je završilo pjesmom: učenici 4. razreda s učiteljicama Sandrom Justinić i Danijelom Gagić izveli su pjesmu „Život nije siv“, a zbor je, pod vodstvom nastavnika Davora Burlovića, Željke Komlenac i Nariman Pavačić, poručio svakom učeniku „Ostvari svoje snove“. Na kraju su pred auditorij stali i nastavnici OŠ Omišalj i iznenadili prisutne pjesmom „Prošeći se z manun po Kvarneru“.

Nakon okrijepe, učenici su pohitali na školsko igralište i u sportsku dvoranu gdje su bodrili mlađe i starije nogometne ekipe Omišlja i Dobrinja. Bilo je veselo, glasno i raspjevano!

Zahvaljujemo svim učenicima, učiteljima i djelatnicima koji su se angažirali u proslavi našega dana, kao i svima koji su to prijepodne odlučili provesti u našem društvu.

Ema Jedrlinić

 

OFF

Categories: Događanja Tags:

Ema Jedrlinić