Vrijeme ljubavi i mira….

Prosinac je mjesec dobrih želja, darivanja, mira, ljubavi i topline. Iako smo zbog epidemioloških mjera dobar dio prosinca radili od kuće, učenici 6. razreda uspjeli su barem na trenutak osjetiti čaroliju prosinca u školi.

Početkom mjeseca ih je posjetio sv. Nikola i ostavio im poklone. Nespretno i sa smješkom na licu kidali su se papiri i odvezivale mašnice. Topli čaj ili kakao iz dobivene šalice grijat će ih u zimske dane, a sjećanje na Nikolu grijat će srca.

Kako ne bi sve ostalo samo na primanju poklona, naši šestaši uključili su se u akciju pisanja božićnih čestitki nepoznatim bakama i djedovima koji su korisnici domova širom Hrvatske. Da ste samo vidjeli kako su predano crtali i pisali svoje želje. Čestitke smo slikali i poslali organizatoru koji se povratno javio mailom u kojem nije krio svoje oduševljenje radovima. O načinu i mjestu dostavljanja naših čestitki bit ćemo naknadno obaviješteni.

Da smo se barem još malo zadržali u školi… sigurna sam da bi bilo još vrijednih akcija u kojima pokazujemo svoju nesebičnost, veliko srce i ljudskost. Ostaje nada da će sljedeća 2021. godina biti puno bolja i dopustiti nam da raširenih krila ostvarimo sve naše zamisli.

Želimo vam svima sretan i blagoslovljen Božić i još sretniju novu godinu!

Tekst i slike: Nikolina Ćuk