SRETNO TAMARA!!!

Povodom odlaska psihologinje Tamare iz naše škole, učenici 6. razreda odlučili su joj za rastanak pokloniti „kutiju za preživljavanje”. Svako je donio određeni predmet za svakodnevnu upotrebu i napisao uputu kada se taj predmet koristi. Bilo je u kutiji svega, od papirnatih maramica i čokolade do čaja, špangica, flastera. Upute sjajne, neka kratke i jasne, druge pak izmame suzu na oko. Datum predaje, srijeda, 28. listopada kada je najavila dolazak na sat razrednika.

Nakon održane radionice o koncentraciji, koja je od uzbuđenja oko poklona pala u drugi plan (to je primijetila samo razrednica), Paula je uz prigodne riječi predala poklon. Reakcije burne. Iznenađenje je uspjelo!

            Tjedan poslije ušla je psihologinja opet u naš razred noseći prazan okvir slike, a u ruci kartice. Svaki je učenik izvukao jednu i stavio ju u okvir na određeno mjesto.  Rezultat je slika koja će nas podsjećati na nju uz poruku koju smo dobro upamtili.

            Učenici su sa psihologinjom Tamarom stvorili poseban odnos družeći se na satovima razrednika u provođenju programa Treninga životnih vještina još u 5. razredu, podrškom za vrijeme on line nastave, kroz radionice u kojima ih je, kako sami kažu „naučila razne trikove”, šetnjama, ali i onim razgovorima „u 4 oka” na koje su odlazili bez poziva, kad bi trebali savjet ili rame za plakanje. Njihov angažman u izradi poklona i držanje tog „projekta” u tajnosti govori koliko im je prirasla srcu!

            Želimo našoj Tamari puno uspjeha u daljnjem radu, a ako ponekad poželi dobro društvo, naša su joj vrata otvorena!

                                                                                            Nikolina Ćuk, razrednica