PROJEKT Moj zavičaj- 2. razred

Naš otok, svojom bogatom kulturnom baštinom i obiljem lijepih povijesnih priča, pruža bezbroj mogućnosti za terensku nastavu.

 Cilj ovog projekta je upoznati zavičaj u kojem učenik živi te uočiti posebnosti svojeg zavičaja.

U sklopu prve etape projekta „Moj zavičaj“ učenici 2. razreda s učiteljicom Sandrom Justinić krenuli su u upoznavanje…

Prvi je korak započeo susretom sa starom omišljanskom jezgrom te kulturno povijesnim značajkama mjesta.

12

 

 

 

 

 

 

 

Nakon toga učenici su posjetili i Zračnu luku „Rijeka“, gdje su pratili uzlijetanje aviona, a potom i sami sjeli u helikopter namijenjen hitnoj medicinskoj službi…

 

3

45

Putovanje se nastavilo upoznavanjem susjedne nam općine Dobrinj u koju nas je privukao prirodni fenomen ….spilja „Biserujka“ koja svoje postojanje bilježi preko stotinu godina te budi interes za otkrivanjem tajni i ljepota svojim kalcitnim ukrasima.

76

Prva etapa naše terenske nastave završava u Vrbniku. Prolazak kroz nepregledna polja vinove loze, poznate kao vrbnička žlahtina, bio je dobar uvod u najavljeni posjet vinariji u kojoj su djeca mogla popratiti proizvodnju vina gledanjem kratkoga dokumentarnog filma. Potom je uslijedio posjet pekari Vrbnik te razgled pogona za proizvodnju i kušanje različitih vrsta slastica.

89

Na samom kraju, upoznavši kroz šetnju staru jezgru mjesta, posjet je završio u Knjižnici obitelji Vitezić, bogatom rijetkim i raritetnim primjercima knjiga, glagoljskih misala i brevijara te raznih listova i časopisa iz proteklih stoljeća…

10

…a za igru i odmor uvijek se nađe vremena…

11

OFF

Categories: Događanja, Izleti

Ibojka Muždeka Mesaroš