Prijave za upis u prvi razred

 

Dragi roditelji budućih prvašića,

        obavještavamo Vas da je donesena odluka da će se na razini Primorsko-goranske županije ovogodišnji upisi u 1. razred osnovne škole provoditi elektroničkim putem, korištenjem Nacionalnog informacijskog sustava upisa u osnovne škole.
        U prvi razred školske godine 2024. /2025. upisuju se djeca rođena od 1.travnja 2017. do 31.ožujka 2018. godine.
        Prijave za redovan upis u 1. razred osnovne škole u Nacionalnom informacijskom sustavu za upise u osnovne škole otvaraju se 22. veljače 2024. godine i bit će otvorene do 31. ožujka 2024. Roditelji će preko poveznice https://osnovne.e-upisi.hr/ moći podnijeti prijavu za upis svog djeteta u 1.razred.
        Prijave za upis djece  s utvrđenim teškoćama su otvorene već ranije, od 1. veljače 2024. godine.
        Uz prijavu za redovne upise u 1. razred osnovne škole od 22. 02. 2024. do 31.3. 2024. roditelji će moći podnijeti i zahtjev za prijevremeni upis u 1. razred osnovne škole kao i za privremeno oslobađanje od upisa u 1. razred osnovne škole.                                            
         
       U sustavu će roditeljima biti vidljivi opći podaci o djetetu te škola na čijoj se listi školskih obveznika dijete nalazi prema mjestu prebivališta, odnosno boravišta. Odmah po podnošenju prijave roditelji će moći odabrati mogućnosti koje im se nude u dodijeljenoj školi npr. izborne predmete, produženi boravak i sl. Također, ako imaju razloga za to, roditelji će prilikom podnošenja prijave moći izraziti želju za upis u
drugu školu od one kojoj dijete pripada prema upisnom području.
         
     O terminima utvrđivanja psihofizičkog stanja djeteta, odnosno o točnom terminu dolaska na procjenu u školu i terminu odlaska liječniku školske medicine, roditelji će biti obaviješteni putem elektroničke pošte nakon završetka prijava, odnosno nakon 31. ožujka 2024. godine. Za sve dodatne informacije slobodno se
obratite na mail adresu: ana.rudic-miljanovic@skole.hr ili na broj telefona stručne službe škole 051 424 837.

INFORMACIJA ZA RODITELJE E-UPISI U OSNOVNE ŠKOLE 2024-2025

JAVNI POZIV 2024-2025

OFF

Categories: Nekategorizirano

Samanta Malešić