Obilježeni Dani kruha i zahvalnosti za plodove zemlje
Vrijedni učenici OŠ Omišalj i ove su godine obilježili Dane kruha i zahvalnosti za plodove zemlje.
U tjednu od 11. do 15. listopada svi su učenici od 1. do 4. razreda obrađivali teme povezane s plodovima zemlje, raznim sjemenjem, kruhom i krušnim proizvodima, raznim alatom koji se koristi u obradi zemlje i pripremi kruha i slično… Neki su se izrazili na likovnim radionicama, a neki su se, pak, okušali i u miješenju tijesta i pravljenju kruha. Među njima su bili i najmlađi – učenici prvih razreda. Zajedno s učiteljicama ispekli su svoj kruh, a prije toga su imali priliku vidjeti cijeli postupak, pa se nakraju i sami okušati u miješenju i oblikovanju kruščića. Naučili su da su brašno, sol, kvasac i voda bitni sastojci za izradu peciva, kolača i kruha. Upoznali su i sjemenke od kojih može nastati brašno. Svoje su kruščiće ispekli u školskoj kuhinji i na kraju uživali u plodovima zemlje i svojega rada.
18 listopada, 2021 Ponedjeljak at 8:57 am