Edukacija prve pomoći

   Dana 2. 5. 2018. u OŠ Omišalj  održana je edukacija za sve zainteresirane djelatnike matične OŠ Omišalj i područne škole Dobrinj  u Prvoj pomoći. Edukaciju nam je omogućilo Gradsko društvo Crvenog križa Krk s ravnateljicom Marijom Jakominić i stručnom edukatoricom dr. Alemkom Žic.

   Neizostavna je pohvala za angažman učiteljice Sandre Justinić koja se potrudila da se ovakva edukacija sprovede u našoj školi.

   Ova hvalevrijedna edukacija omogućila nam je osvježiti znanje koje nam je u radu s djecom itekako vrijedno i potrebno. Naučili smo kako treba postupiti u slučaju da pristup mjestu nesreće nije siguran i postoji opasnost od pogoršanja situacije. U paketima za prvu pomoć  prikazan je sadržaj te  njegova primjena, pribor za oživljavanje unesrećenika, zaustavljanje krvarenja, imobilizacije, način pravilnog transporta i postupci kod ostalih bolesti i stanja.

   Obnavljanje znanja prve pomoći omogućava nam svima da sigurnije i prije dolaska hitne medicinske službe pomognemo unesrećenome, a takve situacije su,  nažalost, neminovne i  mogu nam se dogoditi bilo kada.

OFF

Categories: Nekategorizirano

Ibojka Muždeka Mesaroš