Dobrodošli, prvaši!

U ponedjeljak, 4. rujna, počela je nova školska godina. Nakon ljetne stanke oglasilo se školsko zvono, školske je hodnike probudila dječja cika, a u klupe su ponovno zasjeli đaci, godinu stariji, pametniji i odmorni.

Prvi školski dan poseban je za svakog učenika, ali za one koji prvi puta sjedaju u školske klupe, to je dan prepun uzbuđenja, dan koji se pamti cijeli život i kojim upisuju novo poglavlje života.

I u našu su školu, OŠ Omišalj, đaci prvaci stigli već u ranim jutarnjim satima u pratnji svojih jednako uzbuđenih i emotivnih roditelja i s nestrpljenjem čekali 8.00 sati. U predvorju su ih dočekale ravnateljica Ivana Žuvić s ostalim nastavnicima, učiteljice Sandra Justinić i Eni Pavlović, a podršku im je došla iskazati i općinska načelnica Mirela Ahmetović sa suradnicom iz Upravnog odjela Općine Omišalj Jelenom Bigović.

Kako bi im prvi školski dan ostao u lijepom sjećanju, učenici 5. razreda priredili su im kratki svečani program dobrodošlice, “predajući” im njihove učiteljice.

Pozdravnu riječ prvašićima i njihovim roditeljima uputila je ravnateljica Ivana Žuvić, a potom je uslijedila prozivka i dijeljenje 30 učenika u dva razredna odjeljenja.

Kako bi ovjekovječili taj poseban trenutak, ali i cijeli dan, učenici su se fotografirali uz, za tu prigodu izrađen, photo point, a na dar su dobili i prigodne majice s logom škole i Općine Omišalj koja im je na taj način poželjela dobrodošlicu.

Nakon svečanog prijema, učiteljice prvih razreda Sandra Justinić i Eni Pavlović povele su svoje učenike u njihove razrede i napunile im školske torbe knjigama, a potom su se zajedno s roditeljima i ostalim učenicima Škole uputili u crkvu na sv. misu prigodom početka nove školske godine.

Ema Jedrlinić

OFF

Categories: Nekategorizirano

Ema Jedrlinić