Dani kruha

Dani kruha, odnosno Dani zahvalnosti za plodove zemlje, svake se godine obilježavaju tijekom listopada u dječjim vrtićima, osnovnim i srednjim školama, učeničkim domovima, ustanovama za odgoj i obrazovanje djece s teškoćama u razvoju, a s ciljem upoznavanja djece s nastajanjem kruha (od zrna do kruha), sa žetvenim i ostalim običajima, s autohtonim i/ili starim vrstama voća i drugim plodovima zemlje (povrće, žitarice, gljive, ljekovito i začinsko bilje) i sl. te s ciljem ukazivanja na važnost zdrave prehrane i prednosti ekološke poljoprivrede.

Osnovna škola Omišalj tim je povodom i ove godine organizirala izložbu pekarskih proizvoda, izrađenih dijelom u skoli vjestim ručicama ucenika zajedno sa svojim uciteljicama razredne nastave ali i produženog boravka. Projekt su dodatno obogatile razne slane i slatke delicije umjesnih ruku nasih mama i baka te time upotpunile rapsodiju okusa.

Brojni mještani dosli su posjetiti ovu slatku manifestaciju i probati naše delicije.
Koliko su slani i slatki proizvodi bili fini, vidjelo se po brzini nestajanja paketica s kolacicima!
Mještani su ovu manifestaciju pohvalili i zdušno nagradili male pekare i sve ucesnike koji su pripomogli da se pripreme ovako lijepe i ukusne slastice. Sakupio se i lijepi iznos koji ce ici u prlog umanjenja cijene zajedničkog izleta kojeg uciteljice RN planiraju provesti u proljeće.

Veselimo se i sljedećim slicnim prigodama u kojima ćemo nadam se opet pokazati sinergiju škole, djece i roditelja na zajedničko veselje i uspjeh sviju nas.

Zahvaljujemo se i Općini Omisalj koja nam uvijek omogucava ostvarenje naših ideja svojim logističkom potporom kao i medijskim objavama.

Bila je ovo divna prilika za jedno slatko druženje koje ćemo svakako nastaviti provoditi na zadovoljstvo svih malenih i velikih ljubitelja blagovanja kruha i slastica.

Srdačan pozdrav

Učiteljice RN OŠ Omišalj

 

OFF

Categories: Nekategorizirano

Samanta Malešić