Čekavčići

        Grupa Čekavčići zi Omišja je krajem prošle kalendarske 2017.  izradila, po drugi put,  kalendar za nastupajuću godinu. Crteži su i ovaj put učenički, a tema je grad Omišalj. U izradi kalendara sudjelovali su članovi Čekavčića zi Omišja iz šestog a i b razreda, iz sedmog i osmog razreda, a pomagale su im izvorna govornica gospođa Jelisava Beta Antolič i umirovljena učiteljica hrvatskoga jezika Dragica Vukušić.

    U prosincu je grupa posjetila knjižnicu OŠ Srdoči u kojoj se u sklopu njihove manifestacije  Advent u knjižnici održavao čakavski dan.  Čakavcima  OŠ Srdoči koji su nagrađeni na natječaju Čakavčići pul Ronjgi podijeljene su najnovije knjige sa zbirkom dječjih radova, a naši učenici predstavili su vrlo uspješno svoj kalendar, poklonili nekoliko primjeraka svojim domaćinima, a kako je vrijeme darivanja, donijeli su im i ručno rađene šeširiće za igle ispunjene lavandom iz našeg školskog vrta. Bilo je to lijepo, korisno i ugodno druženje i nadamo se da će se suradnja čakavaca zi Srdoč i čekavaca zi Omišja nastaviti.

       Početkom drugog polugodišta Čekavčići zi Omišja okupili su se u našoj knjižnici gdje su im podijeljeni mali pokloni (pernice sa školskim priborom)  kao nagrada za njihov trud. Dogovorili su i slijedeči projekt – ugledali su se na nove prijatelje i spremaju se sudjelovati na natječaju Čakavčići pul Ronjgi.

OFF

Categories: Događanja, Obavijesti

Ibojka Muždeka Mesaroš